Celiakiförbundet

Föreläsning om Vardagen med celiaki: Glutenfri kost, valmöjligheter och praktiska tips

Händelsen äger rum: 2017-09-19

tisdag den 19/9 18:00

Margareta Elding-Pontén, doktor i kemi, specialist på vetenskapsinformation och författare till boken Glutenfritt – gott och enkelt, ger en föreläsning om celiaki och den glutenfria kosten. Själv fick hon diagnosen celiaki i vuxen ålder och har ätit glutenfritt sedan år 2004.

Baserat på nyheter från forskare, råd från dietister och Margaretas egna erfarenheter tar föreläsningen upp de valmöjligheter, fällor och dilemman som en person med celiaki ställs inför idag samt vad man ska tänka på när man går över till glutenfri kost. Bland annat berättar Margareta om att äta glutenfritt på olika sätt och om samspelet mellan vad vi äter och tarmfloran. Hon tar upp märkning av glutenfria varor och hur man läser ingrediensförteckningar och förklarar vad som menas med naturligt glutenfritt, ren havre och spår av gluten. Utöver detta delar Margareta med sig av några enkla tips för att omvandla vanliga recept till glutenfria.

Se hemsidan www.eldingponten.com.

Boken Glutenfritt – gott och enkelt kan köpas för 200 kr.

Välkommen till Annegården, Skansvägen 5, Lund. Vi bjuder på fika med bröd och kaka, kaffe/te och saft serveras.

Begränsat antal platser – endast för medlemmar.

Avvakta besked om plats finns för dig/er på aktiviteten.

Anmälan senast den 8/9 till anmalanceliaki@gmail.com

eller till Eva Persson tel 0705-510218.