Celiakiförbundet

Nyheter

Nytt höstnummer av vår medlemstidning CeliakiForum

11 oktober, 2017

I höstens nummer av CeliakiForum djupdyker vi i temat hemtester för celiaki. Vi får även träffa Ronny Stenberg som blev sjuk i celiaki vid 74 års ålder. - Celiakibeskedet var en befrielse, säger Ronny. 

Läs mer

Risk för sammanblandning av förpackningar av kladdkaka

10 oktober, 2017

Under vecka 45 lanseras den glutenfria kladdkakan Dazzley. Den ersätter en tidigare kladdkaka som inte varit glutenfri, men som haft en snarlik förpackning. De bägge produkterna kan under en tid finnas i samma frysdiskar.

Läs mer

Återkallande av ris p.g.a. möjlig förekomst av vete

5 oktober, 2017

AB Tage Lindblom återkallar Parboiled Ris Ekologiskt 5kg av varumärket Tage Lindblom p.g.a. möjlig förekomst av vete. Det kan förekomma vete i ett begränsat antal förpackningar av Parboiled Ris Ekologiskt 5 kg av varumärket Tage Lindblom, bäst före datum 09/19, lotkod 7251.

Läs mer

Medlemsrabatt på inträde: Matmässa i Malmö 30 september

22 september, 2017

För fjärde året i rad är det dags för mässan ”Det goda livet – med specialkost” i Malmö. Mässan äger rum 30 september och våra medlemmar går in för halva priset.

Läs mer

För medlemmar: Gå på celiakiföreläsning

16 september, 2017

Professor Jonas Ludvigsson, en av landets ledande experter på celiaki och gluten, föreläser 29 september vid Forskarfredag på Stockholms universitet. Ett antal åhörarplatser är reserverade för våra medlemmar. 

Läs mer

Anna Maria Schröder ny generalsekreterare för Svenska Celiakiförbundet

13 september, 2017

Förbundsstyrelsen för Svenska Celiakiförbundet har beslutat att utse Anna Maria Schröder till ny generalsekreterare. Hon tillträder tjänsten med omedelbar verkan.

Läs mer

Välkommen på kurs hos vårt ungdomsförbund

29 augusti, 2017

"Fri Från Gluten!" är en kurshelg som anordnas av vårt ungdomsförbund SCUF för dig som är mellan 15-29 år och nyligen fått diagnosen celiaki. Kursen äger rum i Stockholm helgen 7-8 okt. 

Läs mer

Nu kan du stödja oss genom ditt sparande

16 augusti, 2017

Swedbanks Humanfond delar årligen ut två procent av sitt värde till ideella organisationer. Nu är Svenska Celiakiförbundet anslutet till fonden, så att alla som sparar i fonden kan välja att stödja oss.

Läs mer

Nytt råd från Livsmedelsverket till mjölkproteinallergiker

10 juli, 2017

Personer med svår mjölkallergi bör diskutera med en läkare eller dietist om de ska avstå från att äta choklad och chokladprodukter. Det nya rådet ger Livsmedelsverket nu till mjölkproteinallergiker.

Läs mer

Ut och resa? Så laddar du ned översättningskort

27 juni, 2017

Ska du ut och resa? Som medlem i Celiakiförbundet har du tillgång till översättningskort på ca 40 språk.

Läs mer