Celiakiförbundet

Nyheter

Ut och resa? Så laddar du ned översättningskort

22 juni, 2017

Under semesterperioden har vi lägre bemanning på Svenska Celiakiförbundets kansli. Våra översättningskort kan du som medlem dock ladda ned från hemsidan under hela sommaren.

Läs mer

Svensk celiakiforskning stöttas med en halv miljon kronor

19 juni, 2017

I år delar Svenska Celiakiförbundets forskningsfond ut drygt 500 000 kronor ut till tre olika forskningsprojekt som ska öka kunskapen om sjukdomen celiaki.

Läs mer

SVT:s ”Uppdrag granskning” om den laktosfria trenden

15 juni, 2017

SVT:s Uppdrag Granskning har tagit en närmare titt på den ökade konsumtionen av laktosfria produkter i Sverige. – Under tre procent av den svenska befolkningen är laktosintolerant, säger professor och barnallergiläkare Magnus Wickman till UG.

Läs mer

Nytt nummer av CeliakiForum

2 juni, 2017

I nya CeliakiForum träffar vi Smilla Luuk som gav ut sin första glutenfria kokbok när hon var 15 år. Nu gör hon ett helt företag av sin diagnos och sin passion för bakning. - Jag vill visa dem som tror att glutenfri mat är torr och tråkig att de har fel, säger hon.

Läs mer

Var tredje visste vad celiaki betyder

31 maj, 2017

Ordet celiaki fanns med bland frågorna i vårens högskoleprov. Av resultaten framgår att ungefär en tredjedel av de som skrev provet visste att celiaki betyder glutenintolerans.

Läs mer

Handikappförbunden byter namn till Funktionsrätt Sverige

18 maj, 2017

Samarbetsorganisationen Handikappförbunden bytte i dag vid sin kongress namn till Funktionsrätt Sverige. Svenska celiakiförbundet är ett av medlemsförbunden.

Läs mer

Ny förbundsordförande valdes på stämman

16 maj, 2017

Bengt Fasth valdes till ny förbundsordförande vid Svenska Celiakiförbundets stämma som hölls i helgen, och ett par nya ledamöter valdes också in i styrelsen.

Läs mer

Se Svenska Celiakiförbundets förbundsstämma live

12 maj, 2017

Svenska Celiakiförbundets årliga förbundsstämma äger rum nu i helgen 13-14 maj i Stockholm. Ombud från hela landet samlas för att rösta om förbundets verksamhet och framtid. I år kommer det även att finnas möjlighet att följa stämman via videolänk.

Läs mer

Forskningsfonden stöttas genom glutenfri pasta

26 april, 2017

För varje förpackning som säljs av den glutenfria pastan Pasta d´oro kommer 50 öre att skänkas till Svenska Celiakiförbundets forskningsfond.

Läs mer

Erbjudande! Bok och tidning för endast 59 kr

26 april, 2017

Just nu kan du som är medlem i Svenska Celiakiförbundet köpa både den faktaspäckade skriften "Celiaki - att inte tåla gluten" och pocketboken "Jag har celiaki" för paketpriset 59 kr.

Läs mer