Celiakiförbundet

Nyheter

Nu kan du stödja oss genom ditt sparande

16 augusti, 2017

Swedbanks Humanfond delar årligen ut två procent av sitt värde till ideella organisationer. Nu är Svenska Celiakiförbundet anslutet till fonden, så att alla som sparar i fonden kan välja att stödja oss.

Läs mer

Nytt råd från Livsmedelsverket till mjölkproteinallergiker

10 juli, 2017

Personer med svår mjölkallergi bör diskutera med en läkare eller dietist om de ska avstå från att äta choklad och chokladprodukter. Det nya rådet ger Livsmedelsverket nu till mjölkproteinallergiker.

Läs mer

Ut och resa? Så laddar du ned översättningskort

27 juni, 2017

Ska du ut och resa? Som medlem i Celiakiförbundet har du tillgång till översättningskort på ca 40 språk.

Läs mer

Sommar på Celiakförbundets kansli

22 juni, 2017

Under semesterperioden har vi lägre bemanning på Svenska Celiakiförbundets kansli.

Läs mer

Svensk celiakiforskning stöttas med en halv miljon kronor

19 juni, 2017

I år delar Svenska Celiakiförbundets forskningsfond ut drygt 500 000 kronor ut till tre olika forskningsprojekt som ska öka kunskapen om sjukdomen celiaki.

Läs mer

SVT:s ”Uppdrag granskning” om den laktosfria trenden

15 juni, 2017

SVT:s Uppdrag Granskning har tagit en närmare titt på den ökade konsumtionen av laktosfria produkter i Sverige. – Under tre procent av den svenska befolkningen är laktosintolerant, säger professor och barnallergiläkare Magnus Wickman till UG.

Läs mer

Nytt nummer av CeliakiForum

2 juni, 2017

I nya CeliakiForum träffar vi Smilla Luuk som gav ut sin första glutenfria kokbok när hon var 15 år. Nu gör hon ett helt företag av sin diagnos och sin passion för bakning. - Jag vill visa dem som tror att glutenfri mat är torr och tråkig att de har fel, säger hon.

Läs mer

Var tredje visste vad celiaki betyder

31 maj, 2017

Ordet celiaki fanns med bland frågorna i vårens högskoleprov. Av resultaten framgår att ungefär en tredjedel av de som skrev provet visste att celiaki betyder glutenintolerans.

Läs mer

Handikappförbunden byter namn till Funktionsrätt Sverige

18 maj, 2017

Samarbetsorganisationen Handikappförbunden bytte i dag vid sin kongress namn till Funktionsrätt Sverige. Svenska celiakiförbundet är ett av medlemsförbunden.

Läs mer

Ny förbundsordförande valdes på stämman

16 maj, 2017

Bengt Fasth valdes till ny förbundsordförande vid Svenska Celiakiförbundets stämma som hölls i helgen, och ett par nya ledamöter valdes också in i styrelsen.

Läs mer