Celiakiförbundet

Aktiviteter 2016

2016-11-23

Mat för livet-mässan i Kista

Den 3 december besökte vi Mat för livet-mässan i Kista. Många producenter av glutenfria produkter var representerade. Flera intressanta föreläsare. Några som bakade och berättade hur man lyckas med glutenfri deg. I år fanns även några helt nya utställare. Medlemmar från Göteborg som ville besöka mässan blev sponsrade av Göteborgsföreningen. En trevlig upplevelse med en massa glutenfria produkter som man fick provsmaka.

Julbord på Hamnkrogen

Söndagen den 27 november träffades vi för att avnjuta årets julbord på Hamnkrogen på Liseberg. Många medlemmar kom för att umgås och äta god mat. Vi fick även flera förslag på aktiviteter från er, Tack!

Möte med Social resurs

Styrelsen har haft ett möte med Social resurs och diskutterat bidrag inför 2017 samt vår förening.

Shurgard

Vi har haft ett förråd på Shurgard där vi arkiverat gamla dokument. Nu är detta förråd tömt och uppsagt. Styrelsen var där en kväll och sortera, slängde och arkiverade.

Fikaträff

28 oktober träffades några medlemmar på Lilla Torgets Hembageri. Vi fikade goda glutenfria mackor och bakverk till en god kopp kaffe/te.

Resturangträff på Taras

Vi var 29 glada och trevliga personer i olika åldrar och från olika lokala föreningar, vilket var helt fantastiskt, som träffades denna kväll på restaurang Taras. Där fick vi avnjuta god mat, lära känna varandra, utbyta erfarenheter, tips och önskemål om eventuella framtida aktiviteter. Stort TACK till er alla som var med denna kväll.

Bio med barnen

Fredagen den 7 oktober anordnade Celiakiföreningen i Göteborg med omnejd en träff för barn. Vi gick på bio och sedan åt vi en bit mat på El Corazon. Barnen var lyriska, framförallt för att de kunde äta samma saker och få en möjlighet att prata med varandra och känna sig precis som alla andra även om de flesta tyckte pizzorna var för stooora:) Detta är också syftet med våra barnträffar. Vi såg filmen ”Miss Peregrines hem för besynnerliga barn”.

Bakkurs

I september anordnade Celiakiföreningen i Göteborg med omnejd två bakkurser med Schär. Förmiddagskursen var till för familjer där vi bakade pizza, småkakor och scones. Eftermiddagskursen anordnade vi för en vuxengrupp där vi bakade Sirapslimpa, tekakor och mördegskakor. Kursen var lyckad och alla var glada och nöjda.

Mekto besökte ”Passion för mat” mässan 2016

”Jag var på ”Passion för mat” mässan 2016; en mässa som jag formligen älskar! Varför gör jag det? Jo, för att under de senaste fyra åren har utställarna blivit jättemedvetna om hur de hanterar maten de bjuder på. Inte bara det utan även hur mycket nya produkter det har kommit som är naturligt glutenfria. Detta på grund av oss alla som går dit varje år och talar om att det inte funkar att smaka på exempelvis olivolja som har doppats i bröd med gluten i – även om vi smakar med en sked. Alla dessa små förändringar gör det för oss livsviktigt för att vi inte ska få i oss gluten! Det kommer även nya utställare varje år och många har naturligt glutenfritt idag i jämförelse för bara fyra år sedan. Det är verkligen en mässa jag rekommenderar alla att gå på!”