Celiakiförbundet

Recept från medlemmar i Jämtland

2011-10-06

Recept samt Restaurang och Café tips från medlemmarna.

Här hoppas vi att medlemmarna fyller på med många recept. skicka in receptet/recepten till Ordföranden antingen via mail eller traditionellt via posten. Märk kuvertet/mailet ”webben”.

Glutenfria Rullrån

Ingredienser

2 stora ägg
1,5 dl socker
2 dl ljust basmjöl
75 g smält smör ell. margarin
ca 0,5 – 1 dl kallt vatten
vanilj eller kardemumma för smaksättning

Vispa samman ägg och socker. Tillsätt basmjölet och vätskan. Rör om tills smeten är jämn. Låt den därefter stå och svälla ca 30 min. Grädda i rånjärn. Rulla rånnen medand de fortfarande är varma. Låt svalna. Lägg gärna i en god fyllning med t.ex. bär och vispgrädde.

Gluten och Mjölkfria Muffins

Ingredienser

2 st medelstora ägg
2 dl strösocker
2,5 dl semper finmix
1 tsk bakpulver
1 tsk fiberhusk
2 tsk vanillin socker
1 dl kokande vatten
50 gr mjölfritt margarin (milda)

Vispa samman ägg och socker. Rör försiktigt ner mjöl, bakpulver, fiberhusk och vanillin socker. Koka vattnet och smält smöret i vattnet, rör ned i smeten.

Häll till hälften i bakformar (ca 25-30st). Grädda mitt i ugnen på 200 grader i ca 10 min. Dekorera gärna med glasering och färgat strössel.