Celiakiförbundet

Vad gjorde vi 2015?

2016-02-24

Under året som har gått, har vi arrangerat olika aktiviteter för medlemmarna.

Vi har arrangerat producentkvällar på Dalheimers Hus där Lakritsfabriken och Mällby Lantgård kom och pratade om sina verksamheter, samt bjöd på smakprover.

Under året blev det totalt tre bakträffar. Först ut var en med Schär, där vi bakade goda bröd och

kakor med deras mjöler. Den andra bakträffen var med Maria från Mällby Lantgård som lärde medlemmarna att baka goda frallor och vi åt en god soppa till. Den tredje bakträffen höll Smila Luuk för barn och föräldrar där vi bakade en massa gott ur hennes böcker.

Vi har haft medlemsträffar på restaurangerna Vivaldi och Happy M’Kitchen, där vi åt middagar tillsammans. Det blev två fikaträffar, en på Fröken Olssons cafe och en på Roots cafe på Stadsbiblioteket.

Det har varit en aktivitet för barn på Pick’n’paint där man målade keramik och föreningen bjöd på pizza och kakor.

I augusti var det stor familjedag på Liseberg där alla lokalföreningar i Västra Götaland bjöd in sina medlemmar och föreningarna bjöd på fika.

Det traditionella glutenfria julbordet hölls på Hamnkrogen på Liseberg och blev snabbt fullbokat.

En person ur styrelsen var med på 2015 års förbundsstämma i Stockholm och två personer ur styrelsen var med på introduktionshelgen för nyinvalda i styrelsearbete, också det i Stockholm. En person ur styrelsen representerade föreningen på mässan ”Kostbollen” där man delade ut information till dietister och blivande dietister. Vi deltog på ”Mat för livet”-mässan i Stockholm och på mässan ”Det goda livet” i Malmö.

Under året har föreningen anordnat två föreläsningar. Den första var i samband med årsmötet, och den andra var en föreläsning på Dalheimers Hus där en dietist föreläste.

Om du har några förslag på aktiviteter för 2016, hör av dig till styrelsen!