Celiakiförbundet ny partner i FullkornsFrämjandet

Svenska Celiakiförbundet har blivit ny partner i FullkornsFrämjandet. Tillsammans vill vi öka kunskapen om fullkorn och göra det enklare för alla, särskilt personer med celiaki, att göra hälsosamma val.

– ”Vi är glada att vara en del av FullkornsFrämjandet. Fullkorn är viktigt för hälsan, och vi vill lyfta behovet av glutenfria fullkornsprodukter.” säger Linus Engqvist Richert, generalsekreterare på Svenska Celiakiförbundet.

Ett bredare perspektiv på hälsa och inkludering

FullkornsFrämjandet är en oberoende plattform där forskare, myndigheter, organisationer och företag samarbetar för att öka fullkornskonsumtionen i Sverige. Med Svenska Celiakiförbundet som partner breddas perspektivet och fler inkluderas.

–”Att välkomna Svenska Celiakiförbundet som partner känns jätteviktigt! Vi vill att fullkorn ska vara tillgängligt för alla, även för dem som lever med celiaki. Genom samarbetet kan vi arbeta mer målmedvetet för att inspirera både konsumenter och livsmedelsbranschen att utveckla och välja fullkornsprodukter som är både hälsosamma och inkluderande,” säger Maria Alexandersson, projektledare för FullkornsFrämjandet.

Läs mer på FullkornsFrämjandets hemsida: fullkornsframjandet.se

Hela pressreleasen hittar du här: Pressrelease FullkornsFrämjandet & Celiakiförbundet