Informationsmaterial
Här hittar du informationsmaterial om glutenintolerans som du kan ladda hem och dela ut i till exempel skola, förskola, fritids och till restauranger.
Vill du istället att vi ska posta informationsmaterial till dig, din skola, förskola eller vårdcentral så mejla [email protected] så hjälper vi dig självklart.
Du vet väl att vårdcentraler, dietistmottagningar och kök/restauranger som serverat offentliga måltider kan bli gratismottagare av vår medlemstidning CeliakiForum? Mejla [email protected] så hjälper vi dig med det också.
Materialet finns även att ladda ner som pdf nedan
Information till förskolor och skolor
- Celiaki i förskolan pdf
- Celiaki i skolan pdf
- Till dig som jobbar på café eller restaurang pdf
- Checklista för vad du kan göra när du fått fel mat på restaurang pdf
- Mjölk som mjölk -eller? Mjölkallergi vs laktosintolerans pdf
- Informationsbroschyr om Celiaki/glutenintolerans webblänkoch Svenska Celiakiförbundet
Ingredienslexikon
I boken Ingredienslexikon kan du snabbt och enkelt slå upp ingredienser, tillsatser och beteckningar relaterade till mat och livsmedel. Till varje uppslagsord ges en förklaring och eventuell funktion.
Du får också reda på om ingrediensen innehåller gluten, laktos, mjölk- eller sojaprotein. Boken redogör även för producent- och konsumentansvar, märkningsregler och allergenmärkning.
Boken rekommenderas av dietister.
Som medlem betalar du 150kr, icke medlemmar betalar 240kr.
För att beställa detta material mejla [email protected] och ange namn, adress och eventuellt medlemsnummer. Alla priser är inklusive porto.