Celiakiförbundet

Nyheter

Julig bake-a-long med @martaglutenfri!

17 november, 2020

I samband med digitala Mat för livet-mässan nästa vecka kommer @martaglutenfri livesända en bake-along på Svenska Celiakiförbundets instagram!

Läs mer

Barnläkaren: Så läker kroppen efter diagnos

12 november, 2020

Hur lång tid tar det egentligen för kroppen att återhämta sig efter att ett barn med celiaki fått sin diagnos och börjat äta glutenfritt? Vi ställde sex frågor till Jonas F. Ludvigsson, barnläkare, celiakiforskare och professor i epidemiologi.

Läs mer

Region Stockholm backar efter Svenska Celiakiförbundets kritik

5 november, 2020

Efter att Svenska Celiakiförbundet kritiserat Region Stockholms beslut att tredubbla egenavgiften för glutenfria ersättningsprodukter på recept backar nu regionen och sänker avgiften. – Vi är oerhört nöjda med att förbundet har drivit på så att regionen nu sänkt avgiften. Men vi har bara kommit halvvägs, det är fortfarande sämre nu än tidigare, säger Hans Glifberg, […]

Läs mer

Swisha en kladdkaka till en vän och stöd samtidigt forskningen om celiaki!

26 oktober, 2020

Swisha en kladdkaka till en vän och stöd samtidigt forskningen om celiaki!!

Läs mer

Provläs artikel ur CeliakiForum

20 oktober, 2020

I dag är Alva en pigg och glad tjej med massor av energi i kroppen. Hon älskar att cykla, klättra, bada, pyssla och att baka – särskilt choklad- bollar med färgglatt strössel.

Läs mer

Provläs Celiakiforum 3 2020

19 oktober, 2020

Provläs tidningen här

Läs mer

Efterlysning Celiakist som bor kollektivt!

17 oktober, 2020

I nästa nummer av CeliakiForum vill vi ta upp hur det är att dela kök med flera andra när man har celiaki. Bor du kollektivt eller i studentkorridor?

Läs mer

Plånboken i P1 om fördyrad glutenfria kost

12 oktober, 2020

Svenska Celiakiförbundets ombudsman Linus Engqvist Richert intervjuas i programmet om merkostnaden för glutenfritt, och att det är en stor fråga för människor med celiaki.

Läs mer

Stora brister i Malmö

8 oktober, 2020

MER ÄN HÄLFTEN AV MALMÖS RESTAURANGER OCH KAFÉER var riskfyllda för personer med celiaki och matallergi. Det visade en granskning gjord av miljöförvaltningen i Malmö.

Läs mer

Region Stockholm sviker tusentals barn med folksjukdomen celiaki

7 oktober, 2020

Barn med den kroniska och autoimmuna folksjukdomen celiaki fick den 1 september 2020 en ekonomisk smäll från Region Stockholm

Läs mer