Celiakiförbundet

Nyheter

Barn med celiaki serverades gluten – förskolan får föreläggande

27 november, 2023

Efter att ett barn på en förskola i Göteborg felaktigen serverades gluten anmäldes händelsen via www.anmälmaten.nu och nu ses rutinerna över så att det inte ska kunna hända igen.

Läs mer

Flera undersökningar visar på gluten i engångsförpackningar

24 november, 2023

Ombudsman Linus Engqvist Richert föreläste i veckan om vikten att kunna äta säker mat på Free From Food-expo i Amsterdam.

Läs mer

Succé för årets Mat För Livet- mässa 2023

21 november, 2023

17 - 18 november hölls årets upplaga av Mat För Livet- Sveriges största gluten- och laktosfria mässa på Kistamässan i Stockholm. En mässa fylld med föreläsningar, ölprovning och provsmakning på produkter som kunde införhandlas till mässpriser.

Läs mer

Brisk Bakeri – träffa oss på Mat För Livet- mässan!

14 november, 2023

Träffa Morten och hans kollegor från Brisk Bakeri på Mat för livet-mässan i Stockholm på Kistamässan 17-18 november. Passa på att provsmaka deras utbud och köp med dig dina favoriter hem.

Läs mer

Svenska Celiakiförbundet i stolt samarbete med Lailas

9 november, 2023

Svenska Celiakiförbundets Celiakipanel har tillsammans med Lailas utvecklat tre stycken nya bakmixer: Söta bullar, Gyllene frallor och Sega cookies

Läs mer

Årsmöte för AOECS 2023 i Athen

6 november, 2023

En delegation från Svenska Celiakiförbundet och SCUF deltog på AOECS årliga konferens där även Ombudsman Linus Engqvist Richet valdes in i styrelsen.

Läs mer

Nu är nomineringarna till Guldaxet 2023 klara

2 november, 2023

Nu är nomineringarna till Guldaxet 2023 klara. Vinnaren utses av Svenska Celiakiförbundets medlemmar under Mat För Livet- mässan 17-18 november.

Läs mer

Glutenpodden – Tyst celiaki, vad händer om man slarvar?

1 november, 2023

Hur kommer det sig att så många celiakister knappt märker av när de får i sig gluten och vilka konsekvenser kan man få om man inte håller strikt glutenfri kost?

Läs mer

Nu har nomineringen till årets Guldaxet öppnat!

18 oktober, 2023

Som medlem i Svenska Celiakiförbundet har du möjlighet att nominera en person, ett företag eller en verksamhet som gör livet lättare för människor som inte kan äta gluten.

Läs mer

Konferens för förtroendevalda i Skåvsjöholm 2023

18 oktober, 2023

Under helgen 7 - 8 oktober samlades Svenska Celiakiförbundet för att diskutera framtidsfrågor som riktning, påverkansarbete och kommunikation.

Läs mer