Celiakiförbundet

Nyheter

Försommarens digitala Celiakiföreläsningar

14 maj, 2024

Vill du veta mer om celiaki, glutenfri kost och forskning? Medlemmar i Svenska Celiakiförbundet kan boka en plats redan nu på de kommande webbinarierna!

Läs mer

Celiakiveckan 2024 – det här händer under veckan!

9 maj, 2024

Den 16 maj är det Internationella celiakidagen – det firar vi med att delta i #celiakiveckan 13 – 19 maj där vi kommer dela information, tips och recept om celiaki och glutenfria tips Det här händer under Celiakiveckan: 13 – 19 maj: Delta i Coeliac Day Run där alla intäkter går till AOECS humanitära arbete till […]

Läs mer

Stöd arbetet och forskningen om celiaki – så kan du bidra

9 maj, 2024

Vill du vara med och bidra till en bättre värld för celiakister, utan inskränkningar i liv och valmöjligheter? Då kan du vara med och stötta arbetet och forskningen kring celiak genom gåvor, testamente och fondsparande.

Läs mer

Förbundsordförande tar täten – så kommer du igång!

9 maj, 2024

Trots att årets upplägg inför Coeliac Day Run ser lite annorlunda ut för Förbundsordförande Madeleine Hedberg deltar hon såklart på annat sätt för att både synliggöra celiaki och för att uppmärksamma AOECS humanitära arbetet till Ukraina. Missa inte Madeleines tips till både nybörjaren och den vana motionären.

Läs mer

SCF i samarbete med juridiska digitaltjänsten Jurio

6 maj, 2024

Svenska Celiakiförbundet samarbetar med den juridiska digitaltjänsten Jurio. På deras hemsida kan du upprätta ett skräddarsytt testamente på under 15 minuter – helt kostnadsfritt.

Läs mer

Dietistföreläsning del 2 med Vasiliki Karagianni, legitimerad dietist

19 april, 2024

Tisdag 23 april är det dags för andra delen av dietistföreläsningen med Vasiliki Karagianni, som kommer att ske på Zoom mellan klockan 18:00 - 19:00.

Läs mer

Glutenpodden – han är celiakisternas röst i samhället

5 april, 2024

I senaste avsnittet av Glutenpodden intervjuar Smilla Ombudsman, Linus Engqvist Richert. Vad innebär hans jobb egentligen? Och varför sökte han jobbet, trots att han inte har celiaki?

Läs mer

Pärla tillsammanse med oss och SCUF på celiakidagen 16 maj

5 april, 2024

På internationella celiakidagen den 16:e maj vill vi bjuda in dig till vårt pärlevent med Scuf, det blir en härlig stund full med pyssel, härligt sällskap, föreläsning och självklart underbara glutenfria godsaker!

Läs mer

Celiaki och påskfirande – här är tips att tänka på!

25 mars, 2024

Påskhelgen på ingång och vi har bett dietist Emelie att lista några saker att vara extra uppmärksam på: Vad är bra att tänka på som värd/värdinna och hur är det nu med gluten i påskmust och plockgodis?

Läs mer

Glutenpodden – Så blir en glutenfri produkt till

6 mars, 2024

Hur ser processen ut från idé till den glutenfria hyllan i butik? Lyssna på senaste avsnittet av Glutenpodden när Linus och Smilla gästas av Coops produktuvecklare Daphne Perlmutter.

Läs mer