Celiakiförbundet

Nyheter

Årets digitala glutenfria Mat för livet-mässa är nu igång

18 november, 2021

Välkommen att delta på årets Mat för livet-mässa online på hemsidan www.matförlivet.se

Läs mer

Nu har nomineringen till årets Guldaxet öppnat!

12 november, 2021

Vem/vilka tycker du har gjort livet lättare och bättre för människor som inte kan äta gluten under året? Nominera din kandidat till årets Guldaxet!

Läs mer

Marta Bake-a-long – Glutenfria dumplings

8 november, 2021

I senaste Marta Bake-a-long lagdes något så efterlängtat som dumplings! Här hittar du hela receptet och kan se klippet igen och följa med steg för steg i matlagningen.

Läs mer

Är glutenfria produkter ett hälsosammare alternativ?

28 oktober, 2021

Livsmedelsverket och motsvarande myndighet i Norge och Finland har analyserat närmare 40 glutenfria produkter. Resultatet, som presenteras i rapporten ”Are gluten-free products a healthier alternative?” kan sammanfattas med svaret: Nej!

Läs mer

Inslag om celiaki på TV4:s nyhetsmorgon 26 oktober

26 oktober, 2021

Dr Mikael pratade om celiaki i ett inslag på TV4:s nyhetsmorgon idag. Han sade bland annat att celiaki är en autoimmun sjukdom och ingen intolerans eller allergi och "Ställ aldrig din egen diagnos"

Läs mer

Medlemsutveckling i fokus på förtroendevaldakonferens

25 oktober, 2021

Den 16-17 oktober samlades förbundsstyrelsen, kansliet, ordförandena och kassörer från de olika celiakiföreningarna för en konferens för att diskutera medlemsutveckling.

Läs mer

Marta Bake-a-Long – knaprig och nyttig Äppelsmulpaj

22 oktober, 2021

Missade du höstens premiär av Marta Bake-a-long? Inspelningen finns att se i efterhand på vårt instagramkonto och här kommer receptet så att du också kan njuta av en knaprig och nyttig Äppelsmulpaj!

Läs mer

Axfood återkallar Garant Dillmajonnäs 200ml – innehåller mjölkprotein och laktos

21 oktober, 2021

Axfood återkallar Garant Dillmajonnäs 200ml - innehåller mjölkprotein och laktos pga att produkten packats i fel förpackning.

Läs mer

Nytt avsnitt av Glutenpodden ute!

15 oktober, 2021

Veckans avsnitt av Glutenpodden är som en hälsning till ditt yngre nydiagnostiserade jag. Vad är bra att tänka på som gluten-nybörjare?

Läs mer

CeliakiForum nummer tre är här!

13 oktober, 2021

Nu är senaste numret av CeliakiForum på väg hem till alla medlemmars brevlådor och redan nu kan du läsa ett smakprov och hitta senaste numret under medlemssidan.

Läs mer