Celiakiförbundet

Nyheter

Nytt informationsmaterial!

23 maj, 2018

Celiaki i förskolan Celiaki i skolan Till dig som jobbar på café eller restaurang Mjölkallergi vs laktosintolerans

Läs mer

Forskningsmedel till svensk celiakiforskning på Internationella Celiakidagen

16 maj, 2018

För att fira den Internationella Celiakidagen den 16 maj vill Svenska Celiakiförbundet offentliggöra vilka forskningsprojekt som får dela på årets forskningsbidrag om 300 000 kronor från Svenska Celiakiförbundets Forskningsfond

Läs mer

Intervju i tidningen Hälsa

14 maj, 2018

Svenska Celiakiförbundets ordförande Bengt Fasth har blivit intervjuad av tidningen Hälsa om bland annat nationella kostråd för celiaki.

Läs mer

Nya ledamöter valdes på stämman

7 maj, 2018

Helgen 5-6 maj hölls Svenska Celiakiförbundets årliga stämma på Scandic Alvik i Stockholm. Totalt 48 ombud närvarade från förbundets läns- och lokalföreningar.

Läs mer

Återkallad produkt

25 april, 2018

Scan återkallar Grillbacon Sw.Chili & Ingefära - spår av senap och laktos

Läs mer

Ancrona återkallar Ella´s Kitchen Maize puffs strawberry + banana eftersom de saknar svensk märkning och innehåller vete.

17 april, 2018

Ancrona återkallar Ella´s Kitchen Maize puffs strawberry + banana eftersom de saknar svensk märkning och innehåller vete.

Läs mer

Örneborgs Delikatesser AB återkallar Mannerströms Chilibearnaisesås

13 april, 2018

2018-04-12 Återkallelse Örneborgs Delikatesser AB återkallar Mannerströms Chilibearnaisesås 200g med bäst före-datum 26.06.2018. Produkt innehåller odeklarerade allergener: vetemjöl, fisk, senap och sulfit. Du kan läsa Örneborgs pressmeddelande här.

Läs mer

Årets första nummer av CeliakiForum ute nu

6 mars, 2018

I årets första nummer av CeliakiForum reder vi ut om havre kan ingå i den glutenfria kosten. Dessutom fördjupar vi oss i temat dubbeldiagnos. Omkring var tionde person med typ 1-diabetes har även celiaki. Vi ger tips till dig som har båda sjukdomarna.

Läs mer

Saltå Kvarn återkallar mjöl och flingor på grund av spår av mjölk- & sojaprotein

2 mars, 2018

Saltå Kvarn återkallar sojamjöl, bovetemjöl, rismjöl (fullkorn), rismjöl (siktat), quinoamjöl, majsmjöl, boveteflingor, hirsflingor och quinoaflingor på grund av spår av mjölk- och sojaprotein.

Läs mer

Förändringar i Svenska Celiakiförbundets ledning

26 februari, 2018

Det sker förändringar i ledningen på Svenska Celiakiförbundet. Generalsekreterare Anna Maria Schröder går vidare efter fyra år hos förbundet.

Läs mer