Vårdcentraler, läkarmottagningar och dietistmottagningar, skolor, förskolor, äldreboenden och andra som serverar offentliga måltider i kommunal eller regional regi kan få Svenska Celiakiförbundets medlemstidning CeliakiForum gratis. Tidningen utkommer fyra gånger om året, når cirka 18 000 läsare och innehåller nyheter och reportage relaterade till Svenska Celiakiförbundets intresseområden.

Varje nummer har stående vinjetter med bland annat forskningsnyheter, recept, produktnyheter samt förbunds- och föreningsnyheter.

Mejla till [email protected] för att lägga till er adress


Riktlinjer för nutritionsbehandling vid celiaki

För att alla med celiaki ska få rätt diagnos, och efter diagnosen få rätt behandling, har flera ledande läkare med specialkunskap om celiaki arbetat fram nya och uppdaterade diagnosriktlinjer med information om celiaki och kort om den glutenfria kostbehandlingen.

Flera av landets ledande dietister och celiakispecialister har sida vid sida med läkarna arbetat fram nya riktlinjer för nutritionsbehandling av celiaki, alltså hur personer med celiaki ska behandlas genom livet med den glutenfria kosten.

Bilaga till Nationellt vårdprogram för Celiaki Aktuell översikt och vårdprogram Gäller från 2020-01-01 och mer om detta kan du läsa HÄR 


Vi har även informationsmaterial om glutenintolerans som du kan ladda hem och dela ut i till exempel skola, förskola, fritids och till restauranger.

Vill du istället att vi ska posta informationsmaterial till dig, din skola, förskola eller vårdcentral så mejla [email protected] så hjälper vi dig självklart.

Du vet väl att vårdcentraler, dietistmottagningar och kök/restauranger som serverat offentliga måltider kan bli gratismottagare av vår medlemstidning CeliakiForum? Mejla [email protected] så hjälper vi dig med det också.

Materialet finns även att ladda ner som pdf nedan

Information till förskolor och skolor