Svenska Celiakiförbundet och Brödinstitutet genomförde i samarbete med Thermo Fisher Scientific ett webbinarium om celiaki, gluten och glutenfritt den 13 april 2021.

Webbinariet riktar sig till dig som jobbar med mat och livsmedel i exempelvis bageri, butik, i kafé eller restaurang, med offentliga måltider, som pedagogisk personal i förskola eller skola, som vård- eller omsorgspersonal, livsmedelsinspektör, livsmedelsleverantör, eller i annat yrke där du hanterar mat och livsmedel.

Webbinariet finns att titta på i sin helhet på Svenska Celiakiförbundets youtubekanal, klicka på bilden.

Relevanta länkar

PDF av presentationen finns att läsa här.

Livsmedelsverkets information om Celiaki och spannmålsallergi

Livsmedelsverkets information om Glutenfria och andra ”fri från”-livsmedel

Brödinstitutets blogg Second opinion – om mat & hälsa

Glutenpodden, Svenska Celiakiförbundets podd om livet med celiaki, med stort fokus på glutenfri mat