Celiakiförbundet

Julbord till sjöss

2016-01-10


Vi testade något nytt 2015 vad gäller julbord. Vi intog Mannerströms fantastiskt goda julbord ombord på Viking Lines Cinderella. Efter lite svårigheter att komma igenom tullen med högtalare (till linedancen) Bullar, kakor och saxar (till pysslet), så lyckades vi ta oss ombord. Vi hade tidig ombordsstigning och samlades i konferenslokalen hela gänget. Vi startade med gofika som Finax hade sponsrat med. Stort tack Finax för det! Vi gjorde lite Lära-känna-varandra-övningar och vi fick skriva ner våra förväntningar.
Sedan blev det snabbt till hytterna och fixa till oss inför det stundade julbordet och klockan 18.00 stod det uppdukat för oss. Alla som åkte med Celiakiföreningen Dalarna hade fått hem hela menylistan innan där det var noga utmärkt med vad som innehöll gluten/laktos osv. Så vi var väl förberedda. Trevlig personal fanns till vår hjälp hela tiden så var det något vi undrade över så var det bara att fråga. Vinnare i köttbullstävlingen dag 1 var….. Alise! Grattis! Och dag 2 på lunchen vann….. Johannes! Grattis!

Dag 2 börjades med en härlig frukostbuffé och sedan var det dags för dagens aktiviteter. Det börjades med Bingo för att sätta igång våra hjärnor. Priser fanns till alla. Sedan var det dags för Linedance. Alla som ville fick prova på och det var riktigt roligt. Alla var så lättlärda och duktiga. Tack Marie för att du lärde ut så bra! Sedan hade vi en liten paus med fika och efter det frågesport som Therese och Jenny höll i. En del riktigt kluriga frågor. Priser till alla även här så klart. Kaffe/te/festis/frukt hade vill tillgång till hela vår vistelse. Vi avslutade sedan konferenstiden med lite julpyssel där det tillverkades fina julkort bland annat. Alla barnen fick sen en julklappspåse med diverse glutenfritt godis. Enligt utvärderingen som gjordes så var alla jättenöjda, till och med ”den bästa resa jag varit på” fanns med. Riktigt roligt! Gör gärna om det igen 2016!

Text och bild: Therese Olsson

 

Pysselbordet

Pysselbordet

Linedanceträning

Linedanceträning

Linedanceövningar

Linedanceövningar

Julbord till sjöss

Julbord till sjöss

Mätta julbordsgäster

Mätta julbordsgäster