Celiakiförbundet

Julbordet på Buskåkers Gästgiveri

2017-01-16

Skinka

 

 

 

 

 

 

 

Vi var ett 70-tal personer som slöt upp till årets julbord, snudd på rekord!

På gästgiveriets gård mötte tomten oss med en mugg värmande glögg som vi fick inta i lusthuset.
På övervåningen hälsade vår kassör, Anders, oss välkomna till årets julbord och uppmanade oss till att ta åtminstone 8 – 10 tallrikar med mat!! Jag tror inte att någon lyckades med det, trots alla läckra rätter. Bland annat fanns det kött som Gästgiveriet själva hade rökt.

På dessertbordet var det nog inte många som missade polka-moussen!
Den var otroligt god – för de som gillar mintsmak.

Sören Johansson hade även tagit med sig en massa materiel som han hade samlat på sig under de 40 år som Celiakiföreningen i Dalarna har funnits. Från början hette den Celiakiföreningen i Kopparbergs län.

Till kaffet serverades en fråge-enkät från styrelsen. Man fick besvara diverse frågor om bl a aktiviteter som man önskar sig. Bland svaren fanns det många spännande ideér, vi får se om de är genomförbara.

Så småningom var det dags att avrunda det hela och rulla hemåt, i dubbel bemärkelse!

Ulf Lindberg

pepparkaksgubbar