Jag är Madeleine Hedberg, fyller 32 år och är styrelseledamot i Celiakiföreningen Östergötland. Jag arbetar som biträdande rektor och lärare inom samhällskunskap, religion, och geografi på en 4-9-skola i Linköping. Jag bor i ett hus med trädgård tillsammans med min man Jesper och vår son Silas och vår dotter Nike. Jag har själv celiaki, min man är allergisk mot ägg, fisk, nötter och mandlar och mina barn är allergiska mot ägg. En matvardag fylld med uppfinningsrikedom och utmaningar, något som jag ser positivt på då detta leder till utveckling.

Jag har ett stort intresse för sport, framför allt långdistanslöpning där jag har elitsatsat och haft framskjutna placeringar i bland annat SM, Lidingö tjejlopp och Stockholm Maraton. På vintern är det längdåkning och Vasaloppet som gäller! En aktiv livsstil tarvar energi och är en av anledningarna till att laga god mat och att baka, vilka också är stora intressen. I mitt yrke som biträdande rektor sitter jag med i skolans ledningsgrupp och är van vid och tycker om att se helhetsperspektiv, vara lösningsfokuserad och effektiv. Att sätta upp mål och genomföra dem är en viktig del av mig, jag trivs bäst när jag siktar mot uppsatta mål och blir tillfredsställd när dessa uppfylls, något som jag skulle ta med mig in i ett arbete som ledamot i förbundsstyrelsen.

Jag anser att de viktigaste frågorna som vi i Celiakiförbundet står inför är att skapa en bra vardag för våra medlemmar bl.a. genom att föra fram våra medlemmars behov så att politiker för våra frågor högre upp på dagordningen samt att arbeta för att fler får en diagnos genom samarbete med landets olika sjukvårdsinrättningar. Jag tycker att förbundsstyrelsen ska arbeta fokuserat i nära samarbete med generalsekreteraren, kansliet och inte minst medlemmarna. Celiakiförbundet ska vara ett transparent förbund som fler känner till och som fler vill vända sig till för att få svar och utbildning. I förbundsstyrelsen kan jag bidra med pedagogisk kunskap genom att vara en uppmuntrande ledare, arbeta strukturerat, entusiasmera medlemmar, vara lösningsfokuserad, se helhetsperspektiv samt att vara en positiv ledamot som för Celiakiförbundet in i framtiden på ett bra och utmanande sätt.

(Presentationen av Madeleine Hedberg är från år 2015, då Madeleine valdes in i förbundsstyrelsen.)