Årets finalister på Mat för livet-mässan 2021

Det var en välbesökt digital Mat för livet-mässa som ägde rum 18-21 november med ca 9000 besökare. I år var omröstningen något annorlunda där medlemmar i Svemska Celiakiförbundet fick nominera sin kandidat till årets Guldaxet där juryn i Mat för livet sedan tog ut fem kandidater som alla mäss-besökarna fick rösta på. I år fanns det också en helt ny kategori, Årets Inspiratör, som införts för att lyfta de som bloggar, vloggar, inspirerar inom celiaki och glutenfri kost/livsstil. Vill du inspireras av de alla olika kontona besök gärna sidan: www.matförlivet.se/inspiration

Stort grattis till finalisterna på digitala Mat för livet, Sveriges största gluten-och laktosfria mässa, 2021:

Guldaxet

Guldaxet har delats ut sedan 1991 efter en idé av dåvarande ordförande i  Celiakiföreningen i Stockholms län, Irené Jonson. Priset delas ut till den person, företag, organisation eller verksamhet som gör livet lättare och bättre för människor som inte kan äta gluten.

Vinnare Guldaxet 2021: MatSara – Sara Clarstedt

Motivering: Sara driver en bloggen MatSara för att göra livet enklare för alla med celiaki och födoämnesallergier. Hon skapar recept och bloggar om dagliga saker som kan hjälpa glutenintoleranta till ett så “vanligt” liv som möjligt. Hon gör allt detta av eget intresse och en brinnande lust att hitta vägar till lösningar andra ännu inte har hittat. Hon är en förebild och ett föredöme för andra.

Årets Utställare

Årets utställare är ett pris som går till den utställare på Mat för livet som besökarna röstar fram som sin favorit. Priset har delats ut sedan 2019.

Vinnare Årets Utställare: Schär 

Motivering:  För andra året i rad erbjuder Schär sin populära box full av glutenfria produkter av olika slag. Det är enkelt att beställa boxen och till ett förmånligt pris för mäss-besökaren. Grattis Schär till årets Utställare!

Årets Inspiratör

Delas ut för första gången i år 2021. Detta är en ny kategori som vi infört för att försöka lyfta de som bloggar/vloggar/etc. inom celiaki, glutenfri kost/recept/livsstil. Mat för livet hoppas med detta initiativ sprida och lyfta viktig kunskap, förbättra kvalitén på kunskapen och öka integrationen och samarbetet mellan inspiratörer och förbund/föreningar.

Vinnare årets Inspiratör: Mellistipset – Isabelle Ståhl

 

För mer information om Mat för livet-mässan, besök gärna hemsidan www.matförlivet.se