För medlemmar: Gå på celiakiföreläsning

Professor Jonas Ludvigsson, en av landets ledande experter på celiaki och gluten, föreläser fredag 29 september vid Forskarfredag på Stockholms universitet. Ett antal åhörarplatser är reserverade för våra medlemmar. 

Barnläkare och professor Jonas Ludvigsson kommer att föreläsa under rubriken ”Tio myter om gluten”. Han avlivar tio myter kring gluten och redovisar de senaste forskningsfynden inom gluten och celiaki.

Celiaki har seglat upp som en av de vanligaste kroniska sjukdomarna i Sverige. Det är en livslång sjukdom där det är nödvändigt att undvika gluten. Samtidigt har en glutenfri trend närmast exploderat i Sverige och många människor undviker gluten trots att de inte har celiaki. Hur farligt är gluten? Har man nytta av att avstå från gluten fastän man inte har celiaki? Är en glutenfri kaka bättre än en vanlig kaka?

Svenska Celiakiförbundet har reserverat 10 platser för våra medlemmar. Först till kvarn, anmälan [email protected] senast måndag 18 september 2017. Föreläsningen är avgiftsfri.

Föreläsningen går av stapeln fredagen den 29 september kl 13:00, se mer information här