Somriga glutenfria scones med jordgubbar

Somrigt recept på ljuvliga scones med jordgubbar. Recept och bild av Annelie Andersson 

 Ingredienser, 8-10 scones

  • 2 dl durramjöl
  • 2 dl fullkornsrismjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk pofiber
  • 2 tsk finmalda psylliumfröskal
  • 0,5 tsk salt
  • 50 g rumsvarmt smör
  • 3 dl filmjölk eller yoghurt
  • 2 msk strösocker
  • 2 dl färska jordgubbar, skurna i bitar.

Såhär gör du scones med jordgubbar:

  1. Värm ugnen till 225°.
  2. Blanda allt det torra i en bunke.
  3. Tillsätt mjukt smör, filmjölk och socker och blanda ihop till en smet.
  4. Vänd varsamt ner bären.
  5. Fördela i smord muffinsplåt eller i pappersformar.
  6. Grädda i mitten av ugnen i 15–20 minuter tills de fått fin färg.
  7. Serveras med fördel nygräddade.

Tips! Förbered bunken med alla torra ingredienser på kvällen och ta fram smöret i tid. Då går allt som en dans på morgonen.