Glutenfritt kikärtsknäckebröd med rosmarin med Martas Bake-a-long

Här kommer ett recept på ett frasigt knäckebröd utan fröer. Visst är det gott med fröer, men ibland kan det vara gott med ett utan fröer, håller du med?

Detta recept på spröda och knapriga knäckebröd av Marta Dell’Anna från Martas Bake-a-long innehåller 20 gram protein på hela degen och cirka 40 kcal/knäckebröd. Med andra ord riktigt goda och näringsriktiga glutenfria knäckebröd.

Ingredienser glutenfritt kikärtsknäckebröd med rosmarin (glutenfritt & veganskt)

För 20 st knäckebröd:

  • 80 g kikärtsmjöl ca 2 dl
  • 20 g Lailas mjölmix gul (eller kikärtsmjöl)
  • 1 krm salt
  • 1,5 tsk torkad rosmarin
  • 1 tsk bakpulver
  • 3 msk olivolja
  • 3 msk vatten

Gör såhär för att baka de glutenfria knäckebröden:

  1. Blanda torra ingredienser i en bunke.
  2. Tillsätt olivolja, vatten och knåda snabbt ihop till en deg med en sked och sedan handen om det behövs. Degen ska vara fast, lite som en pepparkaksdeg.
  3. Vila degen i kylskåp i ca 30 min.
  4. Värm ugnen till 175°C.
  5. Kavla ut degen tunt mellan två bakplåtspapper, så tunt du kan! Skär sedan med en vass kniv ut 20 knäckebröd.
  6. Grädda i mitten av ugnen på varmluftsugn i ca 15 minuter.

Tada! Nu har du ett fröfritt knäckebröd att njuta av.

Bakningen är i stolt samarbete med Lailas mjölmix och Mat för livet.