Hög aktivitet ute i landets celiakiföreningar

Under årets Celiakivecka (13 – 19 maj) genomfördes en rad aktiviteter ute hos celiakiföreningarna i landet. Det blev en blandning av medlemsaktiviteter och påverkansarbeten. Här är några föreningars aktiviteter:

 

Öppet hus i Östergötland

Celiakiföreningen i Östergötland hade öppet hus den 19/5  i Vagnhallen, Föreningshuset Fontänen i Linköping, med utställning, fika med smakprover och goodie bags till medlemmar. Tillställningen lockade 161 besökare.

 

Dubbla aktiviteter i Södermanland

Celiakiföreningen i Södermanland  har under celiakiveckan varit extra aktiv med delningar, information och tips om glutenfria produkter i sociala medier. Föreningen avslutade veckan med två olika aktiviteter; ett knytkalas i Nyköping och ett deltagande vid köpcentrum i Eskilstuna med information, quiz, lotteri och smakprover. Vid träffarna delades det även ut goodie bags till nya huvud- och familjemedlemmar.

 

Pärlande i Stockholm

På självaste Internationella celiakidagen den 16 maj anordnade Svenska Celiakiförbundet, Celiakiföreningen i Stockholm och SCUF en gemensam träff med pärlande, föreläsningar, lotteri, fika och goodie bags. Alla intäkter under dagen gick oavkortat till Celiakifonden.

 

Här kan du läsa mer om vad som händer framöver i din förening.

Illustration: Hans von Corswant