Julhälsning från Generalsekreterare Magnus

Ett år går fort. Nu kan vi snart lägga 2022 bakom oss och blicka framåt mot ett nytt spännande år.

2022 blev året där vi äntligen fick träffas på riktigt igen. Längtan har varit stor och det märks inte minst på alla olika aktiviteter som celiakiföreningarna runt om i landet har genomfört med många glada deltagare. Ett stort tack till alla förtroendevalda för ert ideella engagemang och till alla er medlemmar som engagerar er!

Flera uppmärksammade händelser

Året har också varit händelserikt på andra sätt. Förbundet har arbetat med att det skall finnas en bra hantering av förpackningsmaterial som ersätter plast. Vi har haft många dialoger med företag som inte alltid följer lagen eller gör rätt kring att hantera gluten- och glutenfritt och i vissa fall behövt anmäla deras agerande.

Två välbesökta mässor har genomförts, Det goda livet i Malmö och Mat för livet i Stockholm. Förbundet har delat ut forskningsbidrag till två olika projekt med pengar från Celiakifonden. Vi har också arrangerat utbildningar och konferenser, såväl digitalt som fysiskt. Det finns flera klipp att se via vår YouTube-kanal

Nytt medlemssystem för enklare betalning och hantering

Ett stort arbete som genomförts är byte av medlemssystem som innebär att du som medlem nu kan betala medlemsavgiften både smidigare och mer flexibelt. Jag hoppas verkligen att du fortsätter vara medlem så att vi kan fortsätta vårt arbete med att göra livsvillkoren bättre.

Under 2023 kommer vi fortsätta vårt arbete med full kraft kring massor av viktiga frågor. Verksamhetsplanen är späckad med aktiviteter. Så håll utkik på hemsidan, nyhetsbrev, sociala medier mm.

Men först skall vi ta lite ledigt över jul och nyår för att ladda batterierna lite och umgås med nära och kära. Förbundskansliet är stängt 23 december till 9 januari.

Vi vill passa på att tacka er alla för året som gått och önska en riktigt god jul och ett gott nytt år!

Magnus och gänget på kansliet

(Bild fr. vä: Linus Engqvist Richert, Katarina Verbeet, Sanna Karlberg, Magnus Filipsson, Xianhui Qian)