Hur är det att leva med sin celiaki i vardagen?

Välkommen på Celiakiträff onsdagen den 24 april 2019 kl 18.30 – 20.00

Träffarna är till för att man i all enkelhet ska kunna diskutera runt ämnet ”hur man trivs med sig själv, och hur man får sin vardag att fungera, när man har fått sin diagnos”. Vi har här möjlighet att träffas och utbyta erfarenheter samt dela med oss av vår egen kunskap – folkbildning på en bra nivå.

Ont i magen till och från? Fattar ingenting? Misstänker Celiaki? Blodprov? Biopsi?
Diagnos! Kostråd av dietist! Lycka! Äntligen svar på vad som händer i min kropp och varför!

…. Och sen då????

Hur är det att leva med Celiaki? Har jag anpassat mig med min nya kost i vardagen? Hur funkar det för mig när jag är bortbjuden? I skolan? När jag ska äta på lokal? Måste man vara så himla noga?

Vi i Celiakiföreningen Bohuslän-Dal vet att många av våra medlemmar känner sig väldigt ensamma med sin sjukdom. Därför bjuder vi in till träffar där alla som vill komma är välkomna. Det är lättare att förstå sig på dom här svåra frågorna om man har någon att prata med.

Vi hälsar alla Välkomna – blivande medlemmar och nuvarande medlemmar samt gamla medlemmar, dvs alla som vill prata, dela med sig av sina kunskaper och som vill lära sig mer. Tillsammans sitter vi på en enorm kunskapsbank J

Vi bjuder som vanligt på fika som är gluten/laktos/mjölkprotein- och sojafritt. Gratis för medlemmar – vi subventionerar med pengar ur medlemskassan. Personer som inte är medlemmar är självklart också välkomna och betalar då 20 kr för fikat.

Vi samarbetar med Medborgarskolan Fyrbodal och arrangerar Celiakiträffarna i cirkelform.

Den här gången vill vi att ni föranmäler er.

Anmäl dig senast 19 april 2019, tack, till vår mail [email protected] eller på vår Föreningstelefon 0706-46 88 64.

Den här gången passar vi även på att välkomna våra nyaste medlemmar till Fikaträffen!

Vi som är gamla i gården har en extra viktig uppgift att fylla – nämligen att informera om sådant man inte fått reda på och som man undrar över. Vi kommer även passa på att presentera vad vi i vår förening gör och hur vi i celiakivärlden arbetar, både lokalt och nationellt. Alla som har lämnat en aktuell mailadress till oss får där en inbjudan till Celiakiträffen, föranmälan krävs. Välkommen till Lokalen i Äsperöd, Uddevalla.

Välkommen!
Styrelsen