Kan gott bli godare? Det tror vi på Schär! Våra bröd finns nu med ett förbättrat recept

(I samarbete med Schär)

Schär’s berömda surdegsbröd Classic, Flerkorn och Vital finns nu med ett förbättrat recept. Vi har förbättrat vårt traditionella surdegsrecept, resultatet är ett ännu mer välsmakande och saftigt bröd.

  • Classic är fortfarande bakad med hirs och quinoa och har nu ett ökat fiberinnehåll på 8,1 g/100 g.
  • Flerkorn har blivit en riktig fullkornsstjärna. Vårt förbättrade surdegsrecept bidrar till en extra god smak. Vi har lagt till ännu fler frön och korn – så att totalt 7 olika sädesslag och frön nu bidrar till ett högt fiberinnehåll på 9,9 g/100 g.
  • Vital har allt: den har nu en mer balanserad och fördjupad smak och en mjukare konsistens. Förutom massor av fullkorn, har vi ökat fiberinnehållet till 9,5g/100g. Dessutom innehåller den kalcium och bidrar därmed till en god matsmältning.

Gör dig nu redo att njuta av den fulla smaken och aromen i våra bröd! Låt oss presentera 2 fantastiska recept framtagna tillsammans med våra glutenfria surdegsbröd

Toast med pocherade ägg och grönsaker

Ingredienser, 2 portioner:

  • 4 skivor Flerkorn
  • 2 ägg
  • 2 msk majonnäs
  • 100 g broccoli
  • 1 handfull spenat
  • Lite olivolja
  • 1 en nypa salt och peppar

Gör såhär:

  • Placera plastfolie över en liten kopp.
  • Häll tunt med olja i plastfolien.
  • Knäck ett ägg och häll försiktigt på plastfolien i koppen.
  • Knyt plastfolien för att stänga in ägget inuti.
  • Placera ägget i sjudande vatten i 4 minuter och 30 sekunder.
  • Låt ägget svalna medan du rostar brödskivorna.
  • Stek broccolin i en panna med lite olivolja.
  • Sprid majonnäsen på toasten.
  • Lägg till spenat och rostad broccoli.
  • Lägg på en till skivat bröd.
  • Placera det pocherade ägget på toppen av toasten.
  • Krydda med salt och peppar.

 

Dubbel ostsandwich

Ingredienser, 4 portioner

  • 8 skivor Flerkorn
  • 4 skivor cheddarost
  • 75 g färskost
  • 2 handfull blad spenat

Gör såhär:

  • Rosta brödskivorna om så önskas.
  • Bred färskost på brödskivorna.
  • Tillsätt cheddar och spenat.
  • Pressa samman brödskivorna två och två.

 

Vill du lära dig mer om surdeg?

Surdeg är den stora stjärnan i alla våra bröd. Den bidrar till en extra god smak och de fantastiska bakegenskaperna i det gör att vi helt kan undvika konserveringsmedel. Surdeg ökar nämligen surheten i brödet, och det är något riktigt bra. Ju högre surhet, desto lägre pH-värde. Beroende på bakteriestammen hindrar mjölksyrebakterierna brödet från att utveckla mögel, vilket håller brödet färskt och gott längre – helt naturligt!

… Och det gör att det känns bra i magen

Vår surdeg produceras utifrån ett traditionellt recept och vi låter degen vila naturligt. Resultatet är ett välsmakande saftigt bröd med en krispig yta. Och tack vare den naturliga jäsningsprocessen används mindre jäst i våra bröd. Mjölksyrebakterierna i surdeg bryter ner komplexa kolhydrater i smältbara delar, vilket gör olika mineraler och spårämnen lättare att smälta för din mage. Det är därför det känns så bra i magen att äta just vårt bröd.

Vi säger nej till konserveringsmedel! Och ja till naturligt glutenfria ingredienser från våra kontraktsodlare!

De flesta av våra råvaror kommer från våra odlare i norra Italien, Österrike och ett par andra regioner i Europa. Det betyder att vi har långvariga odlingskontrakt med dem, och kontrollerar produktionsprocessen från sådd av kornen till vi skickar produkten till våra partners och vidare till butikerna. Vi håller koll på allt från vilka frön som används till att odlingsarea och avstånd till närmaste åker kan utesluta föroreningar från gluten och andra allergener, tungmetaller eller fungicider. Schärs agronomer besöker regelbundet fälten för att kontrollera tillståndet för plantering och skörd och för att mäta och samla prover för analys. Vi tillämpar hållbara odlingsmetoder för att förbättra vattenbalansen i jorden och minska på behovet av andra åtgärder för att skydda floran. Vi håller också nere användningen av gödselmedel för att bevara en naturlig balans i marken, god luftning och utveckling av mull och organiska beståndsdelar i jordmånen. Det är riktigt bra för djuren, naturen och växtligheten.

Njut av våra bröd när du vill!

Vårt bröd går direkt från bagaren till dig. Vi fryser inte det däremellan. Och med leveranser hela tiden ser vi till att du alltid hittar det färskaste brödet på hyllan i din favoritbutik. Och eftersom vårt bröd aldrig har fryst tidigare är det du som väljer om det ska frysas över huvud taget. Det är så färskt det kan bli, utan att gå till bageriet.

  • Sugen på en smörgås? Förberedelsen går på ett kick. Du kan äta brödet direkt från förpackningen!
  • Gillar du rostade smörgåsar eller ett mer krispigt bröd? Rosta vårt bröd I några minuter och njut direkt. Du behöver inte rosta det två gånger.
  • Hinner du inte äta allt bröd på ett par dagar? Frys bara det du inte hinner äta. Vårt bröd har aldrig fryst, därför har du möjligheten att frysa om du vill.

Sugen på att smaka våra nyheter? Med all rätt. Vårt mål är att alltid utvecklas och ständigt göra våra bröd bättre. Därför hoppas vi att du, likt oss, är sugen på att testa vårt nya surdegsrecept.

Smaklig spis!