Marta’s Bake-a-long är tillbaka – recept på glutenfrit bananbröd

Marta’s bake-a-long med Marta D’ell Anna är tillbaka för några onsdagar framåt i samarbete med Lindroos Hälsa! I onsdags bakades det bananbröd på vårt instagramkonto: @svenskaceliakiforbundet. Nästa bake-a-long blir onsdagen den 28/9 kl 17:00, skriv upp i kalendern redan nu!

Martas magiskt goda glutenfria Bananbröd 🍌🍞Glutenfritt, veganskt och fritt från vitt socker.

Ingredienser glutenfritt bananbröd (1 bröd på ca 10 skivor)

  • 1,5 dl mosad banan (gärna med mycket bruna fläckar på)
  • 1,5 dl vitt rismjöl
  • 1,5 dl kokosmjöl
  • 0,75 dl sötströ eller kokossocker
  • 1 tsk kanel
  • 0,5 tsk salt
  • 2 krm bikarbonat
  • 1 msk bakpulver
  • 1 msk Softbake från Lindroos Hälsa
  • 1,5 dl vatten
  • 2 tsk kokosolja

 

Gör såhär:

  • Ställ ugnen på 180 grader.
  • Mosa bananen.
  • Blanda alla torra ingredienserna i en bunke. Blanda sedan i vatten, olja och banan.
  • Klä en bakform i bakplåtspapper och tryck ut degen.
  • Grädda mitt i ugnen i cirka 35 minuter. De ska bli lätt gyllene på utsidan, men passa dig så den inte blir torra!
  • Skär upp när den svalnat, annars faller brödet samman.

 

Näringsvärde för 1 skiva bananbröd

Energi: 92 kcal

Protein: 2 g

Här hittar du hela klippet på Instagram: