Nu är anmälningen till Coeliac Day Run 2024 öppen

Svenska Celiakiförbundet arrangerar tillsammans med AOECS, paraplyorganisation för Europeiska celiakiförbund, det årliga virituella loppet Coeliac Day Run som går av stapeln under celiakiveckan. Syftet med loppet är att uppmärksamma den internationella celiakidagen 16 maj och i år går insamlingen till AOECS viktiga arbete med glutenfria matleveranser till Ukraina.

Hur fungerar det?

Är du ingen van löpare? Oroa dig inte, det behöver varken vara jobbigt eller svettigt utan det kan bli enkelt, hälsosamt och roligt. Du kan välja mellan att gå, springa eller cykla en sträcka på 3 eller 10 kilometer var du vill mellan 13 maj – 19 maj. Efter att ha deltagit registrerar du din tid med samma länk som du använde när du registrerade dig för evenemanget.

Coeliac Day Run 2024 SoMe SCF

Tips! Lägg gärna upp en bild på dina sociala medier och tagga den med #together4coeliacs och/ eller @glutenfreealliance för större spridning av eventet och celiaki. Så passa på att samla vänner, familj eller kollegor där ni deltar i detta lopp samtidigt som du/ ni stöttar celiakisterna i Ukraina.

Varför gör vi detta?

Genom att registrera dig för detta evenemang och betala deltagaravgiften kommer du att stödja AOECS Emergency Fund for celiakister i Ukraina.

Sedan mars 2022 har AOECS varit aktivt involverade i att finansiera mattransporter till Ukraina, vilket har möjliggjort att ukrainska celiakister, som fortfarande bor i Ukraina såväl som till ukrainska flyktingar, har fått tillgång till den nödvändiga glutenfria maten.

Hur anmäler jag mig?

Du anmäler dig bara till loppet via länken nedan, betalar deltagaravgiften på 10 EUR och sedan är du redo att delta mellan den 13 – 19 maj! Anmälningen är öppen fram till 19 maj.

Till anmälan:

https://raceid.com/sv/races/12147/about

 

Registrering Coeliac Day Run 2024

Vill du skriva ut ditt startnummer och registrera din tid efteråt?

Du hittar mer information om hur du går tillväga på AOECS hemsida.

 

Bilder: AOECS.