Nu är nomineringarna till Guldaxet 2023 klara

Nu är årets nomineringar till Guldaxet 2023 klara. Guldaxet har sedan 1991 lämnats till någon person/företag som har gjort en betydande insats för de med celiaki.

Vinnarna i Guldaxet utses av Svenska Celiakiförbundets medlemmar under mässan den 17 – 18 november. Omröstningen startar kl. 11.00 den 17 november. Du hittar tidigare vinnare här.

 

Årets nominerade 2023, utan rangordning är:

 

Jonny Hamnell/Nogluforme

Jonny skapar fantastiska recept som gör att även vi med celiaki kan äta riktigt gott bröd och andra bakverk. Recepten är inspirerande och pedagogiska. Inte bara har han riktigt, riktigt bra och tydliga recept, han svarar alltid på frågor och hjälper med råd. Han kämpar för att celiakister ska kunna äta riktigt gott bröd. Han ger sig inte förrän recepten funkar på riktigt och delar alltid med sig av sina upptäckter.

Ulrikas Smakeri/Strängnäs

Ulrika Smakeri levererar alltid toppkvalitet när det kommer till glutenfritt matbröd, bullar, kakor, tårtor och praliner. Med glutenfria ingredienser, laktosfria mejeriprodukter och i största möjliga mån ekologiska och närodlade/närproducerade produkter är det absolut hembageriet att lita på, uppskatta och vända sig till. Inkluderande, gott och fantastiskt smakrikt. Plötsligt verkar ingenting omöjligt när man kommer till smakeriet där det finns något gott för alla i familjen.

 

Gullegården/Stockholm

Har tagit med sig ett vinnande koncept från Öland och öppnat även i Stockholm. Gullegården ger oss Celiakister guldkant på tillvaron med bageribakat färskt bröd och kaffebröd! Alltid goda bröd, bra pizzadeg och läckraste bakverken skänker glädje till oss med celiaki och man får alltid ett trevligt bemötande.

 

Malvas bageri/Stockholm               

Litet mysigt bageri för enbart glutenfritt med en bagare som lägger ner sin kärlek i sitt bröd, både matbröd och fikabröd. Malvas har gett Stockholm ett bageri som erbjuder välsmakande frukostbullar, bröd och bullar med brett sortiment. Alltid mycket trevligt bemötande med personal som också gärna delar med sig av sin kunskap om hur man bakar med de olika glutenfria mjölsorterna.

 

Gluten Free Makers/Martas Glutenfria

Gluten Free Makers jobbar ständigt för att göra det lättare för oss med celiaki att hitta alternativ till sin vardags mat. Hon slutar inte göra recept utan fortsätter alltid utveckla, göra nytt och försöka och förbättra och öppna upp marknaden för oss! Det är svårt att hitta ett glutenfritt bröd idag som också är sockerfritt o gjort på rena produkter och dessutom är mjukt o saftigt! Martas bröd är faktiskt det enda i Sverige.