Nytt höstnummer av vår medlemstidning CeliakiForum

I höstens nummer av CeliakiForum djupdyker vi i temat hemtester för celiaki. Vi träffar bland annat företaget bakom ett nytt test med DNA-analys. Och vilka möjligheter finns att mäta gluten i mat och på ytor? Vi får även träffa Ronny Stenberg som blev sjuk i celiaki vid 74 års ålder.
– Celiakibeskedet var en befrielse, säger Ronny. 

Dessutom har tidningen tittat närmare på olika alternativ till mjölk – vad passar bäst att baka brownies av eller göra pannkakssmet på?  CeliakiForum har utrett och guidar bland de bästa alternativen.

Och vilka avgör egentligen det glutenfria utbudet i brödhyllan hos dagligvarukedjorna, och hur får du som konsument in dina favoriter? Det bjuds även på härliga glutenfria brödrecept som passar nu när höstmörkret smyger sig på, och tips på frukost utan gluten och mjölk.

CeliakiForum innehåller alltid vetenskapliga nyheter, reportage, recept, expertsvar på läsarnas frågor och information om verksamheten inom förbundet och våra läns- och lokalföreningar.

CeliakiForum utkommer fyra gånger per år, med en upplaga på ca 19 000 exemplar.

Bli medlem eller stödmedlem (t ex företag eller läkarmottagning) i Svenska Celiakiförbundet för att få CeliakiForum i brevlådan. Ett medlemskap kostar 250 kr/kalenderår.