Sempers vällingfabrik i Götene står inför nedläggninghot

Foto: Hero Group

Uppdaterad 2024-02-06

Hero Group planerar lägga ner fabriken i Götene

Semper, som ägs av Hero Group, tillverkar välling och barnmat. Fram till sista december 2023 var Semper även en av Sveriges största glutenfria livsmedelsproducenter. Nu planeras det enligt ägaren Hero Group för att Sempers fabrik i Götene ska läggas ner. Läs mer på bl.a. SVT Nyheter

Dr. Schär tar över

Den glutenfria produktionen har dock sedan årsskiftet bytt ägare. Dr. Schär, en stor italiensk glutenfri livsmedelsproducent, har köpt det glutenfria sortimentet och en glutenfri knäckebrödsfabrik i Korsnäs från Semper. Affären trädde i kraft den 31 december 2023. Läs mer om detta på Livsmedelsnyheter.se

Sempers glutenfria produkter tillverkas på annan plats

Den eventuella nedläggning av fabriken i Götene ska inte påverka det nuvarande glutenfria sortimentet, detta säger Jan Söderholm, Area Manager på Schär till CeliakiForum. Sempers glutenfria produkter som i dagsläget tillverkats i Götene kommer framöver att tillverkas på andra Schäranläggningar.

Den information Svenska Celiakiförbundet har fått är att Sempers glutenfria sortiment för närvarande kommer att vara oförändrat.

Celiakiförbundet följer den fortsatta utvecklingen

Svenska Celiakiförbundet har nära kontakt med både Semper och Dr Schär, och har framfört att många av Sempers produkter är uppskattade av våra medlemmar och andra som köper glutenfritt.

Celiakiförbundet kommer att fortsätta följa utvecklingen, och påverkar för att det glutenfria sortimentet ska bli så bra som möjligt för våra medlemmar.