Snart premiär för Glutenpodden med Smilla Luuk!

Podden ska handla om hur det är att leva med celiaki. Vi ska bland annat snacka om vad man kan äta, hur det går till när man får diagnosen, om man kan dricka öl, om identitet och eventuell deppighet, om man vågar gå på krogen, hur man bakar glutenfritt och mycket, mycket mer!

Podden görs av Smilla Luuk, glutenfri foodie med stor passion för bakning och Linus Richert som är ombudsman på Svenska Celiakiförbundet.

Första avsnittet har rubriken ”Fick jag celiaki för att jag åt för mycket gröt som bebis?”. Hela poddserien är väldigt personlig och genomsyras av Smillas egen historia.

Jag blev jätteglad när jag fick frågan om att programleda Glutenpodden! Det känns som helt rätt forum att diskutera frågor och tankar som många med celiaki/som äter glutenfritt går runt och bär på. Dessutom är det så kul att göra det tillsammans med Linus (ombudsman på Celiakiförbundet), han kan typ allt som rör glutenfritt. Linus expertis och mina erfarenheter kompletterar varandra bra, och tillsammans ska vi göra en underhållande och nördig podd för alla som äter glutenfritt, säger Smilla Luuk.

Podden kommer att spelas in i 12 avsnitt under 2019 och det första avsnittet släpps i samband med internationella celiakidagen den 16 maj.

Glutenpodden med Smilla Luuk produceras av Svenska Celiakiförbundet i samarbete med:

Fria – ”Gluten Free”

Hans & Greta – ”glutenfritt hantverksbröd”.

Friggs – ”glutenfria majs-, ris- , kikärt-, och linskakor”

Semper glutenfritt – ”gör vardagen enkel med sveriges bredaste och mest köpta glutenfria sortiment”