Spröda glutenfria pepparkakor med Martas Bake-a-long

Missade du Martas Bake-a-long 15 december så får du hela receptet här och kan följa med i bakningen igen via klippet längst ner. Lycka till med bakningen!

Spröda pepparkakor på mandelmjöl ⁠

ca 10-20 stycken beroende på storlek (gör mer än gärna x2)⁠ ⁠

Ingredienser⁠


Chiaägg

  • 0,5 msk chiafrön
  • 1,5 msk vatten

Så här gör du glutenfria pepparkakor:

  1. Sätt ugnen på 175 grader.⁠
  2. Blanda chiafrön och vatten i ett glas, låt stå och svälla 10 min.
  3. Blanda alla torra ingredienser i en bunka. Rör därefter ned kokosolja och blanda till en deg, länge och väl.
  4. Blanda ned ”chiaägget” i degen och knåda med händer till en fast deg.
  5. Lägg degen mellan två bakplåtspapper och kavla ut (inte allt för tunn).⁠ ⁠
  6. Gör 10-20 stycken kakor av degen och lägg på en plåt med bakplåtspapper.⁠ ⁠
  7. Grädda mitt i ugnen i ca 12-15 minuter till kakorna börjar få färg.

VIKTIGT: Låt svalna helt innan du rör dem!⁠ Ät direkt eller för försiktigt över i en torrburk och förvara torrt i rumstemperatur.

Bakningen är i stolt samarbete med Lailas mjölmix och Mat för livet.