Svenska Celiakiförbundet i stolt samarbete med Lailas

Svenska Celiakiförundets Celiakipanel har tillsammans med Lailas (Kockens AB) utvecklat tre stycken brödmixer. Det nya sortimentet består av tre produkter som är populära att baka hemma: Söta bullar, Gyllene frallor och Sega cookies.  Tanken med brödmixerna är det det ska vara en enklare och roligare upplevelse från det man handlar varan tills man bakar och njuter av den.

Celiakipanelen har fått tycka till om både smakvarianter och design. De har även provbakat recepten innan lanseringen, för att säkerhtetsställa att produkterna verkligen är enkla att baka  och fungerar i olika ugnar- och inte minst att de ska ha rätt smak och konsistens.

– Vi är stolta över att det nu kommer produkter där Svenska Celiakiförbundet och deras medlemmar har varit en aktiv och viktigt del i utvecklingen, säger Linus Engqvist Richert som förutom att han är Svenska Celikiförbundets egna Ombudsman också har projektlett från förbundets sida.

Produkterna som Celiakipanelen har varit med och utvecklat är:

I samband med att nyheterna lanseras får Lailas mjölmixer också en ny design. Det finns en blå variant som är baserad på vetestärkelse och en gul variant som är naturligt glutenfri och baserad på majsstärkelse. Båda används som glutenfri ersättning för vanligt mjöl.