Forskningsfonden stöttas genom glutenfri pasta

För varje förpackning som säljs av den glutenfria pastan Pasta d´oro kommer 50 öre att skänkas till Svenska Celiakiförbundets forskningsfond.

Företagen Haugengruppen AB och TiFoodAB samarbetar kring de glutenfria pastaprodukterna Pasta d´oro. Företagen har bestämt sig för att stötta celiakiforskningen genom att skänka 50 öre per såld förpackning Pasta d´oro till Svenska Celiakiförbundets forskningfond.

– Ju mer pengar vi får in till vår fond, desto mer kan vi bidra med för att möjliggöra svensk celiakiforskning. Vi hoppas att fler företag kan inspireras av det här initiativet, säger Therese Schultz, insamlingskoordinator på Svenska Celiakiförbundet.

Svenska Celiakiförbundets forskningsfond delar ut bidrag till forskning som ökar kunskapen om sjukdomen celiaki. Förra året delades totalt drygt 500 000 kr ut till tre olika forskningsprojekt.

Här kan du läsa om några av forskarna som tidigare har fått medel ur fonden.