Försommarens digitala Celiakiföreläsningar

Digitala föreläsningar om celiaki och glutenfri kost

Nu börjar sommaren äntligen göra sig påmind, även om vädret skiljer sig i vårt avlånga land. Innan det är dags för semester och ledighet vill vi passa på de kommande veckorna framöver, att bjuda på digitala föreläsningar om celiaki och glutenfri kost.

För att ni ska få möjlighet att lyssna på det senaste inom både forskning och riktlinjer kring celiaki och den glutenfria kostbehandlingen har vi bjudit in flertalet experter som ger en eller flera föreläsningar inom olika relevanta ämnen.

Anmälan krävs

Det finns 500 platser vid varje tillfälle och medlemmar i Svenska Celiakiförbundet har förtur till registrering. Några dagar innan föreläsningen öppnar registrering för icke-medlemmar, länk finns i medlemsappen Cardskipper och kommer sedan ut genom våra sociala medier. Bli medlem här.

Föreläsningsschemat under maj-juni är som följer.

23 maj, kl 14-15
Professorn och barnläkaren Jonas F Ludvigsson och Svenska Celiakiförbundets ombudsman Linus Engqvist Richert diskuterar riskgrupper för celiaki, med frågor från publiken.
Registrera dig här: https://us06web.zoom.us/webinar/register/WN_wgAQtB4YRGqPcEAMzvQHpg

28 maj, kl 18-19
Leg dietist Vasiliki Karagianni ger en Dietistföreläsning om celiaki och glutenfri kost, Del 1, med frågor från publiken.

5 juni, kl 18-19
Leg dietist Vasiliki Karagianni ger en Dietistföreläsning om celiaki och glutenfri kost, Del 2, med frågor från publiken.

12 juni, kl 18-19
Forskare och leg dietist Elin M Hård af Segerstad, ger en föreläsning med titeln: Glutenfri kost – vad säger forskningen och vad är de senaste rekommendationerna?, med frågor från publiken.