Celiakiförbundet

Högtidsgåva

En högtidsgåva vid till exempel födelsedagar hjälper till att driva forskningen om celiaki framåt, en present som lever länge. 

När du skänker en högtidsgåva kan vi, om du vill skicka ett kort antingen till dig eller till den som fyller år. Vi skickar kortet med A-post. Tänk på att om du vill vara säker på att bladet ska komma fram i tid behöver vi ha beställningen fem arbetsdagar innan du vill att kortet ska vara framme.

Mejla till [email protected]med dina önskemål, inbetalning sker via bankgiro (900-2460) eller swish (123 900 2460).

Önskar du dig gåvor till forskningen istället för presenter? Be att dina vänner märker gåvan med ditt namn så blir det lättare för oss.


Läs om beviljade forskningsanslag här


Svenska Celiakiförbundet delar genom sin forskningsfond årligen ut bidrag till celiakiforskningen. Det är Celiakiförbundets Vetenskapliga råd som granskar de forskningsprojekt som får bidrag. Rådet har i uppgift att gå igenom de ansökningar som kommer in till forskningsfonden och avger utlåtande om dessa. Även utomstående experter från de nordiska länderna lämnar utlåtanden som vägs in i bedömningen. Beslut om anslag ur forskningsfonden tas av Svenska Celiakiförbundets styrelse

Tack vare din gåva kan vi stödja flera forskningsprojekt och på så sätt driva celiakiforskningen framåt.

Forskningen ska bedrivas i Sverige, vid högskola/universitet eller inom sjukvården. Och kan exempelvis röra sjukdomens uppkomst, behandling, komplikationer eller andra konsekvenser, samt hur den kan förebyggas.