Livebakning med Marta och Lindroos. Glutenfri och vegansk paj

Denna glutenfria paj passar alla! Pajen har en krispig pajbotten och en krämig fyllning. 

Receptet ser du som vanligt på torsdag kl. 17:00 på Celiakiförbundets Instagram.

Länkar till Instagram:

Svenska Celiakiförbundet

Marta 

Lindroos

Det här behöver du för en paj till 3-4 personer.

Pajskal

  • 1 pkt kikärtor (244 g avrunnen vikt) Spara kikärtsspadet!
  • 3 msk Maizena
  • 0,5 msk Psylliumhusk
  • 1 tsk salt
  • 2 msk smör eller smaklös kokosolja

 

Tofustanning

  • 400 g fast tofu
  • 0,75 dl sojamjölk eller valfri mjölkdryck
  • 0,75 dl kikärtsspad (aquafaba)
  • 1 msk näringsjäst (kan uteslutas)
  • 1 tsk lökpulver
  • 1 tsk svartsalt (vanligt salt går också bra)
  • svartpeppar

 

Fyllning

Valfria grönsaker. Jag använde:

  • 1 gul lök, grov hackad
  • 1 aubergine, tärnad
  • 7 halverade cocktailtomater
  • 100 g vegansk ost eller vanlig ost
  • Oregano och rosmarin