Celiakiförbundet

God jul & gott nytt År 2022 från Stockholmsföreningen    

2022-12-16

Under 2022 har vi bland annat flyttat vårt kansli så att vi nu delar lokal med Celiakiförbundet. Genom detta sparar vi pengar, blir effektivare och får ett bättre och naturligare samarbete med förbundet.

Vi har också kommit i gång med medlemsaktiviteter. Här finns det mer att göra och vi efterlyser frivilliga som kan och vill hjälpa till.

Mat för livet-mässan

Den största och viktigaste händelsen är att vi kan anordna Mat För Livet (nedan MFL) fysiskt igen. MFL gick av stapeln den 25 – 26 november på Kistamässan. Under dessa 2 dagar var det totalt 30 utställare, 6 författare, 7 föredragshållare och 5 ölproducenter som tog emot sammanlagt drygt 3 500 besökare. På lördagen hade vi ”all time high” med 2 500 besökare, jättekul!

Vi håller nu på att analysera mässan och även hämta in återkoppling från besökare och utställare, preliminärt så ser det ut som vi får ett bra betyg. Vi kommer att berätta mer vid senare tillfälle.

Boka in den 17-18 november 2023 i kalendern redan nu, för då är Mat för livet-mässan tillbaka igen!

Har du inte redan lämnat ett omdöme om mässan men vill göra det så gå in på denna länk: https://forms.office.com/r/JPWUKbbeEP

Vill du engagera dig i föreningen?

Känner du för att vara med att bidra med en hand då och då eller rent av vill vara med i styrelsen kan du gå in på denna länk och anmäla ditt intresse: https://forms.office.com/r/2xAWLBKj0A

Vi vill passa på och understryka att MFL och andra aktiviteter som vi gör i föreningen kräver att vi har medlemmar, helst många. Under pandemin sjönk medlemsantalet men vi ser nu en liten ökning som vi tillsammans ska fortsätta arbeta med

Ett annat skäl till att vara medlem är att ju fler vi är ju enklare är det att påverka myndigheter och politiker för att få förståelse för vår situation, inte minst nu med extrema prisökningar på glutenfri mat.

Årsmöte:

Kallelse: Preliminärt planerar vi att hålla årsmötet 2023 den 7 mars, i år blir det ett fysiskt möte efter 2 år med digitala årsmöten. Formell kallelse och annan information kommer i början av 2023.

Nominering till styrelsen:

Enbart medlemmar har rätt att nominera och valbar är varje fysisk medlem. Nomineringar till styrelsen ska vara oss tillhanda senast den 1 februari via mail [email protected] . Den som nomineras ska vara tillfrågad och ska ha accepterat att bli nominerad.

Motioner: Motion skall vara inlämnad till styrelsen senast den 1 februari.
Såhär skriver du en motion: www.celiaki.se/motion-och-nominering/

Till slut vill vi önska er alla en riktigt God Jul & Gott Nytt År!

Vi ser fram emot att ses 2023.

Varma hälsningar,

Hans, Katarina, Sanna, Ulrika,