Celiakiförbundet

Stockholms län

Stockholms län

VÄLKOMMEN till Celiakiföreningen i Stockholms län!

På grund av det rådande läget med corona är datumen för våra fysiska medlemsaktiviteter inställda fr.o.m. nu. Ölprovningen är framflyttad till den 28-30 augusti. Se våra aktiviteter till höger i datorn och längre ner i mobilen.

Vi är drygt 4000 medlemmar och är till för dig som inte tål gluten/laktos. Med ditt medlemskap bidrar du bl.a. till den viktiga forskningen inom celiaki.

I kolumnen Lokal Kalender hittar du våra event. Vi har subventionerade medlemsaktiviteter som exempelvis föreläsningar om celiaki, utflykter, fikaträffar, sommarmingel, och ölprovning. Du får chansen att träffa andra medlemmar som precis fått veta att de har celiaki eller levt med det i flera år. Många passar på att utbyta erfarenheter när de träffas på medlemsaktiviteterna och en del får även nya vänner.


Facebook
Vi har en egen facebooksida: Celiaki Stockholm följ oss gärna där för nyheter och event m.m.


Vi anordnar Sveriges största glutenfria mässa

Mat för livet-mässan hålls i november varje år. Hit kommer ca 4000 besökare från alla håll i Sverige för att köpa med sig produkter från utställare som även bjuder på smakprover. Här kan du se uppträdanden på scenen också och gå på föreläsningar. Du kan läsa mer om Mat för livet-mässan här. Om du vill vara med som utställare kan du göra en intresseanmälan på samma sida, så skickar vi löpande förhandsinformation om kommande mässa 2020. I år är det 25-års jubileum!

 

Vi är med och påverkar
Vi lyfter frågor inom celiaki på nationell nivå genom förbundet och också på regional nivå (Stockholms län) genom vår förening.

 


LADDA NER MEDLEMSAPPEN

Förbundet har lanserat en medlemsapp. I den kan du hitta översättningskort, föreningsaktiviteter, deras medlemstidning, Glutenpodden m.m.

Frågor om appen skickar du till [email protected]


VOLONTÄRER

Vi söker volontärer i alla åldrar!

Volontärer sökes - Celiakiföreningen i Stockholms län

Vi har många planer för framtiden med både nya och gamla aktiviteter och nästan allt arbete är ideellt. Så vi i styrelsen tar gärna emot hjälp.

Föreningen finansieras till stora delar av bidrag från landstinget men om vi inte syns så finns vi inte. Det är därför jätteviktigt att vi har aktiviteter för våra medlemmar men också att värva nya medlemmar.

Vad innebär det att vara volontär? Du hjälper till vid någon eller några av de aktiviteter som vi arrangerar. Hjälpen kan bestå av att pricka av deltagare, vara bussvärd, hjälpa till att arrangera en aktivitet som man brinner för, ta emot besökare på Mat för livet, representera föreningen några timmar på Järvaveckan etc.

Skriv till oss om det gäller en specifik aktivitet eller om du har ett allmänt intresse av att vara med när du har tid, så kontaktar vi dig vid behov.

Vi behöver:

– Ditt namn, telefonnr, mailadress.

– Hur mycket du kan hjälpa till och vilken/a aktiviteter du tycker låter spännande.

Skicka till: [email protected]

Du kan även ringa om du har frågor.

Mobilnr 0722-20 55 58