Celiakiförbundet

Kardemumma 11 februari

2017-03-13

Kardemumma 11 februari

Celiakiföreningen i Uppsala län testar fik!

Under våren 2017 kommer föreningen att träffas en gång per månad för att tillsammans gå och fika i Uppsala. Syftet är att se hur utbudet ser ut på stans caféer för de som inte tål gluten, laktos, mjölkprotein eller soja. Samtidigt kan medlemmar passa på att umgås och träffa nya vänner. Föreningen vill med detta också sprida kunskap till de som driver och arbetar på caféerna om vad medlemmarna kan äta.

Den 11 februari var det premiär och tre medlemmar i styrelsen hängde på. Vi, Monika Pearson, Anna Karin Lindroos och Margareta Mörck gick till Kardemumma i anslutning till Stadsbibliotekets lokaler.

Där fanns ovanligt mycket godsaker att välja på. Så här välfyllt blev våra fat. (se bild ovan)

Och det bästa av allt. Det fanns mer att välja på!

Bäst på Kardemumma

Många söta saker att ta till kaffet och inte bara den vanliga budapestbakelsen eller chokladbiskvier.

Trevligt bemötande och en vilja att hjälpa till att välja rätt.

Vårt grannsällskap visade sig vara tre generationer, antagligen fyra, som har celiaki. Mormor, mamma och två av de tre barnen. De visste mycket om var man kan hitta något att äta och tycker att Kardemumma är bra. Var och en har sin egen historia om hur celiakin upptäcktes.

Sämst på Kardemumma

Det fanns inget glutenfritt bröd att göra mackor av. ”Det är slut i frysen”, som tjejen bakom disken sa. Det tyckte vi inte var så bra planering inför en helg. Kön bakom oss ringlade sig lång och det fanns säkert fler som vill ha en smörgås. Familjen bredvid hade också velat ha en matig macka till sonen.

Nästa gång vi går ut blir den 11 mars klockan 11. Samling utanför Stadsbiblioteket varje gång.

Därefter blir det:

8 april

13 maj

10 juni

Vi välkomnar alla medlemmar att följa med oss.