Celiakiförbundet

Uppsala län

Uppsala län

Kontaktuppgifter Uppsala län

För information, kontakta oss på [email protected]

eller på telefon 073-24 353 24

Styrelsen i Uppsala län 2023

Elvira Holm - Ordförande

Elvira Holm heter jag och är ny ordförande i föreningen. Jag är 23 år gammal och bor i Enköping med min sambo och vår katt. Jag arbetar på Sparbanken i Enköping och på fritiden gillar jag att träna och vara med min familj. Jag har varit glutenintolerant i hela mitt liv vilket gjort att det finns ett stort intresse för mig att vara med och bidra i Celiakiföreningen.

Birgitta Wik - Vice Ordförande

Uppvuxen i Hälsingland och bosatt i Uppsala sedan 1988. Jag jobbar som ekonom med förvaltning av bostadsrättsföreningar. På fritiden tycker jag om att träna, vara ute i naturen samt laga mat och bjuda mina söner på middag. Jag har haft celiaki diagnos sedan 2013. Jag hoppas att jag med min erfarenhet av tidigare styrelsearbete kan vara med och bidra och utveckla Celiakiföreningen i Uppsala.

Daniela Sylvan - Kassör

Jag heter Daniela och är 31 år. Till vardags jobbar jag som Ekonomicontroller och fritiden spenderar jag helst i trädgården efter mitt dagliga löppass.

Jag fick min celiakidiagnos i 20-årsåldern efter tio års kämpande med magproblem och flertalet läkarbesök där man förkastade mina problem med hänvisning till stress. Jag brinner för att öka kunskapen för celiaki och att andra inte ska behöva gå igenom samma kamp med läkarvården.

Helena Bohlin - Vice Kassör

Är en föreningsmänniska då vi tillsammans kan hjälpas åt.
Bor på landet strax norr om Uppsala. Arbetar som utvecklings ingenjör på ett företag som gör tester för allergidiagnostik.
Tycker att det är viktigt att sprida kunskap om bland annat celiaki och allergier.
Träning och familjen är det som jag ängar mig åt på fritiden.

Bernice Svahn - Sekreterare

Bor i Enköping sedan drygt 20 år. På sommaren tillbringas mycket tid i trädgården, att odla sånt man kan äta är en passion för både mig och maken. När sensommaren kommer blir det många timmar i skogen med bär och svampplockning med maken och vänner, ett härligt sätt att umgås på.
Celiaki diagnosen fick jag 2008. Det började med en krånglande mage efter en utlandsresa. Läkarna trodde att jag dragit på mig en envis bakterie, efter fyra månader med att allt bara rann genom kroppen hade jag tappat mycket vikt, blivit svag och nerbruten. En morgon kunde jag inte ta mig upp ur sängen, blev då inlagd på sjukhus med dropp och äntligen gjordes en gastroskopi där det tydligt syntes att det inte fanns tillstymmelse av tarmludd kvar i tarmen. Det tog två långa år innan tarmen läkt och kroppen var stark igen.  Jag hoppas att jag med min kunskap och vilja att lära ut kommer kunna bidra till att föreningen utvecklas och lever kvar.
Hoppas vi ses på någon av våra aktiviteter!

Karin Bergkvist- Vice sekreterare

Jag heter Karin Bergkvist och är 54 år gammal. Jag och min man bor utanför Alsike i ett hus med nära till naturen. På fritiden gillar jag att motionera och odla i trädgården. Jag har även ett stort intresse för matlagning och att baka. Jag ser fram emot en spännande tid i styrelsen och hoppas kunna bidra på bästa sätt.

Maria Virving - Kommunikatör

Bor på landet utanför Knivsta med min familj. Driver eget företag som virtuell assistent inom skrivande, grafisk design, sociala medier. Gillar att odla i trädgården och träning. Min 10 åriga dotter har celiaki sedan några år tillbaka. Känns kul och värdefullt att bidra till att sprida kunskap om celiaki på det här sättet, genom att vara en del av styrelsen.

Milena Migowska - Suppleant

Jag heter Milena Migowska och diagnostiserades med celiaki 2021, i samband med min 30-årsdag. Jag hade olika symptom, men förstod inte just då att det kunde vara celiaki. Jag är mamma till två barn. Gillar att läsa böcker, promenera och älskar Uppsala. På jobbet håller jag ordning och reda samtidigt som jag träffar nya kunder. 

Jag blev överraskad av diagnosen och tyckte det var tråkigt, eftersom alla andra i min familj är friska. Tack vare Svenska Celiakiförbundet har jag kämpat mycket, för att få tillräcklig information att börja leva ett så bra liv som möjligt. Mitt mål är att hjälpa till, träffa och delta i olika spännande aktiviteter tillsammans med medlemmarna. Stort tack till styrelsen för att de gav mig en sådan chans. Vi kan alla kämpa tillsammans. Vi ses!

Elisabeth Kustberg - Suppleant

Jag är nyinflyttad till Uppsala sen förra året och trivs bra i min nya stad.
Hela mitt yrkesverksamma liv har jag i olika former jobbat med mat inom storhushåll. Som kock, kockstewart, dietkokerska, kökschef och kostchef. Jag anser att oavsett allergi/ intolerans har alla rätt till en god och säker måltid.
Jag fick min celiaki diagnos år 2000 efter många vändor i vården.
Min roll i styrelsen är som suppleant, jag ser framemot att hjälpa till på olika aktiviteter och stötta medlemmar som är nydiagnoserade då jag vet hur svårt det kan vara att byta kost.
Pernilla Wahlqvist - Suppleant

Ragnar Ryd och Susanna Lax - Valberedare

Margareta Mörck och Anna Karin Lindroos - Revisorer 

Du når samtliga förtroendevalda via:

Celiakiföreningen i Uppsala län

Kungsgatan 64, 753 18 Uppsala

Tel: 073-24 353 24

E-post: [email protected]

« Tillbaka