Celiakiförbundet

Uppsala län

Uppsala län

Kontaktuppgifter Uppsala län

För information, kontakta oss på [email protected]

eller på telefon 073-24 353 24

Styrelsen i Uppsala län 2022

 

 

 

 


Fredrik Sjövall - Ordförande

Uppväxt i Småländska Värnamo,  flyttade efter studier till Stockholm 2007. Sedan 2012 boende i Knivsta med fru, 3 döttrar och Boxern Boris. Numer är 2 av döttrarna utflugna till Lund för studier och Berlin för anskaffning av livserfarenheter. Jag och dottern Ebba 9 år har celiaki sedan 2019.

Under 2020 startade jag två egna bolag. Dels ett bolag som jobbar med rekrytering av patienter för klinisk forskning, samt ett läkemedelsbolag.

Laila Eriksson - Kassör

Jag är 74 år och känner att detta år får bli mitt sista uppdrag för föreningen. Att lämna över kassör uppdraget till vår vice kassör blir min uppgift under detta år, som jag ser väldigt positiv fram emot att ge ungdomen utvecklingsmöjligheter i styrelsearbetet.

 

Daniela Sylvan - Vice kassör

Jag heter Daniela, är 31 år, och är ny vice kassör. Till vardags jobbar jag som Ekonomicontroller och fritiden spenderar jag helst i trädgården efter mitt dagliga löppass.

Jag fick min celiakidiagnos i 20-årsåldern efter tio års kämpande med magproblem och flertalet läkarbesök där man förkastade mina problem med hänvisning till stress. Jag brinner för att öka kunskapen för celiaki och att andra inte ska behöva gå igenom samma kamp med läkarvården.

Bernice Svahn - Sekreterare

 

Birgitta Wik - Ledamot

Uppvuxen i Hälsingland och bosatt i Uppsala sedan 1988. Jag jobbar som ekonom med förvaltning av bostadsrättsföreningar. På fritiden tycker jag om att träna, vara ute i naturen samt laga mat och bjuda mina söner på middag. Jag har haft celiaki diagnos sedan 2013. Jag hoppas att jag med min erfarenhet av tidigare styrelsearbete kan vara med och bidra och utveckla Celiakiföreningen i Uppsala.

Charlotta Wipemo - Vice sekreterare

 

Maria Virving - Kommunikatör

Bor i Knivsta med min familj. Studerar till virtuell assistent och håller på att starta eget företag inom grafisk design, hemsidor, text, varumärke/branding, sociala medier. Min 9 åriga dotter har celiaki sedan ett par år tillbaka. Känns kul och värdefullt att bidra till att sprida kunskap om celiaki på detta sätt genom att vara en del av styrelsen.

Milena Migowska - Suppleant

Jag heter Milena Migowska, är diagnoserad med celiaki i somras 2021. Jag fick den här informationen i samband med 30-årsdagen. Jag hade olika symptom, men hade inte samlat dem ihop. Privat är jag mamman för två barn och lyckliga frun. Jag gillar läsa böcker, promenera och älskar Uppsala. På jobbet håller jag ordning och reda och träffar nya kunder. 

Jag blev överraskad av diagnosen och kände att det var tråkigt för mig, eftersom alla andra i min familj är friska. Tack vare Svenska Celiaki Förbundet har jag kämpat mycket för att få tillräcklig information för att börja leva på nytt i samhället. Mitt mål är att hjälpa till, träffa, delta i olika spännande tillfällen med människor som är även laktos- och glutenintoleranta, som jag. Stort tack till styrelsen för att de gav mig en sådan chans.
Vi alla kan kämpa mer tillsammans. Vi ses!

Dominica Gerlach - Suppleant

Pernilla Wahlqvist - Suppleant

Ragnar Ryd och Susanna Lax - Valberedare

Margareta Mörck och Anna Karin Lindroos - Revisorer 

Du når samtliga förtroendevalda via:

Celiakiföreningen i Uppsala län

Kungsgatan 64, 753 18 Uppsala

Tel: 073-24 353 24

E-post: [email protected]

« Tillbaka