Celiakiförbundet

Uppsala län

Uppsala län

Kontaktuppgifter Uppsala län

För information, kontakta oss på [email protected]

eller på telefon 073-24 353 24

Styrelsen i Uppsala län 2024

Elvira Holm - Ordförande

Elvira Holm heter jag och är ny ordförande i föreningen. Jag är 24 år gammal och bor i Enköping med min sambo och vår katt. Jag arbetar på Sparbanken i Enköping och på fritiden gillar jag att träna och vara med min familj. Jag har varit glutenintolerant i hela mitt liv vilket gjort att det finns ett stort intresse för mig att vara med och bidra i Celiakiföreningen.

Maria Klefbeck - Vice Ordförande

 

Daniela Sylvan - Kassör

Jag heter Daniela och är 32 år. Till vardags jobbar jag som Ekonomicontroller och fritiden spenderar jag helst i trädgården efter mitt dagliga löppass.

Jag fick min celiakidiagnos i 20-årsåldern efter tio års kämpande med magproblem och flertalet läkarbesök där man förkastade mina problem med hänvisning till stress. Jag brinner för att öka kunskapen för celiaki och att andra inte ska behöva gå igenom samma kamp med läkarvården.

Helena Bohlin - Vice Kassör

Är en föreningsmänniska då vi tillsammans kan hjälpas åt.
Bor på landet strax norr om Uppsala. Arbetar som utvecklings ingenjör på ett företag som gör tester för allergidiagnostik.
Tycker att det är viktigt att sprida kunskap om bland annat celiaki och allergier.
Träning och familjen är det som jag ängar mig åt på fritiden.

Bernice Svahn - Sekreterare

Bor i Enköping sedan drygt 20 år. På sommaren tillbringas mycket tid i trädgården, att odla sånt man kan äta är en passion för både mig och maken. När sensommaren kommer blir det många timmar i skogen med bär och svampplockning med maken och vänner, ett härligt sätt att umgås på.
Celiaki diagnosen fick jag 2008. Det började med en krånglande mage efter en utlandsresa. Läkarna trodde att jag dragit på mig en envis bakterie, efter fyra månader med att allt bara rann genom kroppen hade jag tappat mycket vikt, blivit svag och nerbruten. En morgon kunde jag inte ta mig upp ur sängen, blev då inlagd på sjukhus med dropp och äntligen gjordes en gastroskopi där det tydligt syntes att det inte fanns tillstymmelse av tarmludd kvar i tarmen. Det tog två långa år innan tarmen läkt och kroppen var stark igen.  Jag hoppas att jag med min kunskap och vilja att lära ut kommer kunna bidra till att föreningen utvecklas och lever kvar.
Hoppas vi ses på någon av våra aktiviteter!

Karin Bergkvist- Vice sekreterare

Jag heter Karin Bergkvist och är 55 år gammal. Jag och min man bor utanför Alsike i ett hus med nära till naturen. På fritiden gillar jag att motionera och odla i trädgården. Jag har även ett stort intresse för matlagning och att baka. Jag ser fram emot en spännande tid i styrelsen och hoppas kunna bidra på bästa sätt.

Maria Virving - Kommunikatör

Bor på landet utanför Knivsta med min familj. Driver eget företag som virtuell assistent inom skrivande, grafisk design, sociala medier. På fritiden gillar jag att träna och odla i trädgården. Min dotter har celiaki sedan några år tillbaka. Känns kul och värdefullt att bidra till att sprida kunskap om celiaki på det här sättet, genom att vara en del av styrelsen.

Ylva Eriksson och Eva Englund Berg - Suppleant

Ragnar Ryd och Laila Ericsson - Valberedare

Birgitta Wik och Karin Johansson - Revisorer 

Du når samtliga förtroendevalda via:

Celiakiföreningen i Uppsala län

Kungsgatan 64, 753 18 Uppsala

Tel: 073-24 353 24

E-post: [email protected]

« Tillbaka