Nytt nummer av CeliakiForum

I nya CeliakiForum får vi träffa Smilla Luuk som gav ut sin första glutenfria kokbok när hon var 15 år. Nu gör hon ett helt företag av sin diagnos och sin passion för bakning.
– Jag vill visa dem som tror att glutenfri mat är torr och tråkig att de har fel, säger hon.

I årets andra CeliakiForum läser vi också om tarmbiopsier – de prover som är en viktig del i att ställa diagnosen celiaki. Det visar sig att det inte alls är säkert att tarmbiopsierna blir korrekt analyserade, och det får konsekvenser för patienterna.

Dessutom skriver tidningen om en vetenskaplig studie som stödjer tesen att ett vanligt virus kan vara utlösande faktorn bakom celiaki, och om den glädjande nyheten att Svenska Celiakiförbundets forskningsfond tar emot allt mer insamlade medel till celiakiforskning.

Och hur många visste egentligen vid årets högskoleprov vad celiaki betyder? Hur är det att vara engagerad lokalt i en förening inom Svenska Celiakiförbundet? Läs mer i nya CeliakiForum.

Vår medlemstidning innehåller alltid vetenskapliga nyheter, reportage, recept, expertsvar på läsarnas frågor och information om verksamheten inom förbundet och våra läns- och lokalföreningar.

Bli medlem och få CeliakiForum i brevlådan fyra gånger om året.