Sommarhälsning från förbundets Generalsekreterare Magnus

Efter två år av pandemi så känns det härligt att aktiviteter kommit igång igen. Idrott och kultur berikar livet och naturligtvis möten med människor. Denna sommar märks det också att både svenska och internationella artister längtar ut på vägarna och scenerna för att möta sin publik igen. Det är helt enkelt knökfullt på scenerna denna sommar! Personligen har jag bokat in såväl allsång, buskis, rockkonserter och viskvällar.

Inom Svenska Celiakiförbundet kan vi summera årets första sex månader med att föreningarna kommit igång med aktiviteter igen. Mycket spännande sker. Mässan Det goda livet i Malmö blev lyckad och mässan i Stockholm i november planeras för fullt. Det är också glädjande att konstatera att många nya förtroendevalda valts in på årsmöten runt om i landet. Detta märktes inte minst när vi under maj hade konferens för nya förtroendevalda. Härligt att träffa nya engagerade föreningsmänniskor.

Aktuella händelser under årets start

Nya förpackningsmaterial är en het potatis som just nu är på mångas läppar. Här har förbundet varit drivande när det gäller frågor om ansvar och information kring vad de nya förpackningarna innehåller. Opinions- och påverkansarbetet är en viktig del av förbundets arbete. Vi har också designat om vår tidning CeliakiForum som fått en ny och modernare förpackning. Arbetet med licensiering och samarbetet med livsmedelsindustrin utvecklas och vi syns flitigt i alla tänkbara kommunikationskanaler där våra följare ökar vecka efter vecka. Vi arbetar mycket med att göra medlemsappen mer levande med bland annat erbjudanden på glutenfria produkter, CeliakiForum digitalt och det kommer även andra smarta funktioner till hösten. Pandemin har också medfört att vi blivit mer digitala genom bland annat videomöten och webinarier. Detta är bara ett axplock av vad vi åstadkommit under första halvåret.

Nu ser vi fram emot en sommar och semester. Kansliet kommer att ha semesterstängt från den 4 juli och vi är tillbaka igen den 15 augusti. Vi ser också redan fram emot en härlig höst som bland annat innehåller byte av medlemssystem, flera webinars, konferens för förtroendevalda, Mat för livet-mässan och mycket annat.

Vi vill passa på att önska er alla en härlig sommar och på återseende till hösten!

Med vänliga hälsningar,
Magnus och kansligänget