Nyheter

Risk för sammanblandning av förpackningar av kladdkaka
10 oktober, 2017Under vecka 45 lanseras den glutenfria kladdkakan Dazzley. Den ersätter en tidigare kladdkaka som inte varit glutenfri, men som haft en snarlik förpackning. De bägge produkterna kan under en tid finnas i samma frysdiskar.
Läs mer
Återkallande av ris p.g.a. möjlig förekomst av vete
5 oktober, 2017AB Tage Lindblom återkallar Parboiled Ris Ekologiskt 5kg av varumärket Tage Lindblom p.g.a. möjlig förekomst av vete. Det kan förekomma vete i ett begränsat antal förpackningar av Parboiled Ris Ekologiskt 5 kg av varumärket Tage Lindblom, bäst före datum 09/19, lotkod 7251.
Läs merMedlemsrabatt på inträde: Matmässa i Malmö 30 september
22 september, 2017För fjärde året i rad är det dags för mässan ”Det goda livet – med specialkost” i Malmö. Mässan äger rum 30 september och våra medlemmar går in för halva priset.
Läs mer
För medlemmar: Gå på celiakiföreläsning
16 september, 2017Professor Jonas Ludvigsson, en av landets ledande experter på celiaki och gluten, föreläser 29 september vid Forskarfredag på Stockholms universitet. Ett antal åhörarplatser är reserverade för våra medlemmar.
Läs mer
Välkommen på kurs hos vårt ungdomsförbund
29 augusti, 2017"Fri Från Gluten!" är en kurshelg som anordnas av vårt ungdomsförbund SCUF för dig som är mellan 15-29 år och nyligen fått diagnosen celiaki. Kursen äger rum i Stockholm helgen 7-8 okt.
Läs mer
Nu kan du stödja oss genom ditt sparande
16 augusti, 2017Swedbanks Humanfond delar årligen ut två procent av sitt värde till ideella organisationer. Nu är Svenska Celiakiförbundet anslutet till fonden, så att alla som sparar i fonden kan välja att stödja oss.
Läs mer
Nytt råd från Livsmedelsverket till mjölkproteinallergiker
10 juli, 2017Personer med svår mjölkallergi bör diskutera med en läkare eller dietist om de ska avstå från att äta choklad och chokladprodukter. Det nya rådet ger Livsmedelsverket nu till mjölkproteinallergiker.
Läs mer
Ut och resa? Så laddar du ned översättningskort
27 juni, 2017Ska du ut och resa? Som medlem i Celiakiförbundet har du tillgång till översättningskort på ca 40 språk.
Läs mer
Svensk celiakiforskning stöttas med en halv miljon kronor
19 juni, 2017I år delar Svenska Celiakiförbundets forskningsfond ut drygt 500 000 kronor ut till tre olika forskningsprojekt som ska öka kunskapen om sjukdomen celiaki.
Läs mer
SVT:s ”Uppdrag granskning” om den laktosfria trenden
15 juni, 2017SVT:s Uppdrag Granskning har tagit en närmare titt på den ökade konsumtionen av laktosfria produkter i Sverige. – Under tre procent av den svenska befolkningen är laktosintolerant, säger professor och barnallergiläkare Magnus Wickman till UG.
Läs mer