Nyheter

Årets första nummer av CeliakiForum ute nu
6 mars, 2018I årets första nummer av CeliakiForum reder vi ut om havre kan ingå i den glutenfria kosten. Dessutom fördjupar vi oss i temat dubbeldiagnos. Omkring var tionde person med typ 1-diabetes har även celiaki. Vi ger tips till dig som har båda sjukdomarna.
Läs mer
Saltå Kvarn återkallar mjöl och flingor på grund av spår av mjölk- & sojaprotein
2 mars, 2018Saltå Kvarn återkallar sojamjöl, bovetemjöl, rismjöl (fullkorn), rismjöl (siktat), quinoamjöl, majsmjöl, boveteflingor, hirsflingor och quinoaflingor på grund av spår av mjölk- och sojaprotein.
Läs mer
Kostråden gällande havre och celiaki har inte ändrats!
22 februari, 2018Flera medier har senaste tiden publicerat en nyhet om att kostråden för patienter med celiaki har ändrats rörande havre. Detta bygger på ett felaktigt pressmeddelande från Umeå universitet, som sedan första publikationen har korrigerats. Vare sig läkare/forskare eller Livsmedelsverket har ändrat några kostråd till följd av studien.
Läs mer
Saltå Kvarn återkallar bovetemjöl på grund av mjölkpulver
20 februari, 2018Saltå Kvarn återkallar Bovetemjöl 500 gram bäst före 12-2018 Lot 25 sedan spår av mjölkpulver upptäckts i produkten.
Läs mer
Coop återkallar Änglamark tortillachips med mild chili
7 februari, 2018Coop återkallar Änglamark tortillachips med mild chili då en låg nivå av gluten i produkten har påvisats.
Läs mer
Återkallande ICA I love eco Ekologiska tortillachips saltade
5 februari, 2018ICA återkallar ICA I love eco Ekologiska tortillachips saltade då produkten kan innehålla spår av gluten och veteprotein vilket inte är deklarerat.
Läs mer
Svenska Celiakiförbundet kräver nationella och pålitliga kostråd för behandling av celiaki
31 januari, 2018Svenska Celiakiförbundet kräver, i ett uttalande som skickats till Socialdepartementet och Socialstyrelsen, nationella och pålitliga kostråd för behandling av celiaki.
Läs merUtlysning av forskningsbidrag 2018
30 januari, 2018Svenska Celiakiförbundets forskningsfond delar ut medel till forskning som kan ge ökad kunskap om sjukdomen celiaki. Förra året delades totalt drygt 500 000 kr ut till tre olika forskningsprojekt.
Läs mer
Pressmeddelande från Livsmedelsverket
23 januari, 20182018-01-22 Livsmedelsverket träffar experter inom barnallergi, celiaki och nutrition för att diskutera vad forskningen säger kring introduktion av mat till små barn. Läs hela pressmeddelandet på Livsmedelsverkets hemsida
Läs mer