Celiakiförbundet

Vi firar Internationella Celiakidagen 16 maj 2019

Händelsen äger rum: 2019-05-16

VÄLKOMMEN PÅ ÖPPET HUS DEN 16 MAJ 2019

Bild: Rickard Rönnerstam

Den 16 maj är det Internationella Celiakidagen och det vill vi också uppmärksamma. I några länder gör de det dessutom en hel vecka och t.o.m hela maj månad. Vi hoppas på att också nå dit någon dag. Förra året började vi lite försynt med att bjuda er medlemmar till öppet hus för att knyta gröna rosetter och Kea bageri bjöd på 20% rabatt. I år drar vi på en växel men vårt mål är att dra i ytterligare några växlar framöver för att uppmärksamma ännu fler, även beslutsfattare.

Rosett: Virginia Küst

 

Men vad händer i år då?

Happy Atelier är ett glutenfritt bageri och konditori som håller till på Hantverkargatan 47 på Kungsholmen. De kommer att vara på plats och ha med sig bröd till försäljning. Dessutom sponsrar de med godsaker till fikat. Vad sägs t.ex om prinsesstårta?

Är du nydiagnostiserad eller har funderingar ändå? Då kan du komma och lyssna på Kristina Bate Holmberg, även kallad Celiakistan. Du kanske såg hennes föreläsning på Mat för livet-mässan förra året? Denna gång kommer hon att berätta om orsaken till celiaki, symtom, hur man ställer diagnosen, vad det sedan innebär och sist men inte minst – att det inte är så himla tråkigt att ha celiaki.

 

Mer då?

Vi kommer att duka upp ett bord med smarriga bakverk och kakor, kaffe, te och saft som vi säljer till självkostnadspris. Dessutom kommer du att kunna köpa glutenfria produkter till ett lågt pris. OBS! erbjudandet gäller så långt lagret räcker.

Vi ser gärna att du betalar med Swish men vi kan även ta emot kontanter.

 

Vilka tider gäller?

Kl 18:00-19:30

Fika och försäljning

Kl 19:30-20:00

Föreläsning om celiaki

OBS! Då vi har ett begränsat antal platser till föreläsningen, är det först till kvarn som gäller!

Skicka in din anmälan till [email protected]

 

Var ligger lokalen?

Du hittar oss på Sandelsgatan 12 på Gärdet. Antingen tar du T-banan till Karlaplan eller Stadion och promenerar en bit. Det finns även möjlighet att parkera sin bil på gatan utanför mot en P-avgift.

 

Slutligen vill vi i styrelsen hälsa er alla hjärtligt välkomna! 😊

 

I samarbete med:

Happy Atelier, Friends of Adam, Lindroos Hälsa, Schär, Semper glutenfritt, Ländia Konfektyr