Ut och resa? Så laddar du ned översättningskort

Ska du ut och resa? Som medlem i Celiakiförbundet har du tillgång till översättningskort om celiaki (även kallat glutenintolerans), mjölkproteinallergi och sojaproteinallergi på ca 40 språk.

Många medlemmar använder sig av våra populära översättningskort vid utomlandsresor. Nu till sommaren har vi uppdaterat de efterfrågade korten med ny, modern form och en ny text för korten som gäller gluten och celiaki.

Våra översättníngskort innehåller en kortfattad förklarande text om t ex celiaki och gluten på både svenska och det aktuella språket – praktiskt att visa upp för bland annat restaurangpersonal. Storleken på korten är anpassad för att passa bra i plånboken. Ett tips är också att ta en skärmbild med telefonen av de kort som du tror att du kan få användning för – så finns korten alltid till hands oberoende av internetuppkoppling.

För att ladda ner översättningskorten loggar du som är medlem in till våra medlemsförmåner  med det lösenord som står på sidan 3 i vår medlemstidning CeliakiForum. Lösenordet finns även i det mejl som vi skickade till alla medlemmar vi har e-mejladress till den 24 maj. (Du behöver alltså inte ditt medlemsnummer eller personligt lösenord för denna tjänst.)

Trevlig resa!