Celiakiförbundet

Skåne län

Välkommen till Celiakiföreningen i Skåne län

Vi är en förening med strax över 3000 medlemmar som är överkänsliga mot gluten och laktos. Föreningen arrangerar specialkostmässan ”Det goda livet” i Malmö.

Hoppas du vill vara med i vår aktiva förening!


Aktuellt

Inställda aktiviteter under våren
Vi måste tyvärr meddela att vi ställer in vårens aktiviteter pga rådande omständigheter. I nuläget vet vi inte om våra andra aktiviteter kommer bli av i sommar och höst.  Titta in på vår hemsida, Facebook för att hålla er uppdaterade på våra aktiviteter och annan information.

Specialkostmässan 2020
Vi måste tyvärr meddela att vi detta året ställer in Specialkostmässan 26/9 2020 på Slagthuset pga situationen som råder i världen med Covid-19. Jag förstår om ni blir ledsna över detta. Det är vi med. 😞 Vi tittar just nu på möjligheterna till att genomföra mässan helt digitalt. Håll utkik då vi informerar så fort vi vet något mer.

Material från föreläsning på Det goda livet-mässan 2019

Powerpoint: Susanne och Anettes Glutenfria Tips

Aktivitetsgrupper
Vi har under våren upplöst de lokalföreningar som fanns kvar och arbetar nu aktivt med att istället bilda aktivitetsgrupper runt om i Skåne. Dessa aktivitetsgrupper kommer att genomföra aktiviteter för er medlemmar, dock slipper de all formalia som en förening kräver så som årsmöte, bokföring och annat styrelsearbete. Vi hoppas att på detta sätt kunna locka personer som vill genomföra aktiviteter men inte vill sitta i en styrelse.

En aktivitetsgrupp kan bestå av en eller flera personer som vill genomföra en aktivitet för medlemmar och vi ser gärna att dessa grupper finns utspridda i hela Skåne så att vi kan ha aktiviteter i hela länet. Är du intresserad av att starta upp eller deltaga i en aktivitetsgrupp eller själv vill genomföra en aktivitet hör av dig till oss på [email protected] så hjälper vi dig med mer information.

Specialkostmässan
Den 26 september är det sjunde året i rad dags för vår specialkostmässa ”Det goda livet-med specialkost” på Slagthuset i Malmö.

Tar gärna emot tips på företag/producenter eller aktörer som skulle vara intressanta att få till mässan 2020. Skicka ett mail till oss på [email protected] med kontaktuppgifter (e-mail adress till producenten) och lite info så kontaktar vi producenten. Eller hänvisa dem till vår webbplats: www.specialkostmässan.se där intresseanmälan finns.

 


Nyhetsbrev #1, 2020

För att öppna nyhetsbrevet klicka på bilden eller här


Nyhetsbrev
Två gånger om året skickar vi ut ett nyhetsbrev till alla våra medlemmar om vad som är på gång i Skåne län under det kommande halvåret och lokala tips på restauranger och caféer.

Nyhetsbrevet Nr 2 2019
Nyhetsbrevet nr 1 2020
Nyhetsbrevet Nr 1 2019
Nyhetsbrevet Nr 2 2018
Nyhetsbrevet Nr 1 2018
Nyhetsbrevet Nr 2 2017
Nyhetsbrevet Nr 1 2017
Nyhetsbrevet Nr 2 2016

Nyhetsbrevet Nr 1 2016
Nyhetsbrevet Nr 1 2015

Nyhetsbrevet Nr 1 2014
Nyhetsbrevet Nr 2 2013
Nyhetsbrevet Nr 1 2013
Nyhetsbrevet Nr 2 2012 
Nyhetsbrevet Nr 1 2012
Nyhetsbrevet Nr 1 2011
Nyhetsbrevet Nr 2 2011

HSO Skåne – Handikapporganisationerna
Celiakiföreningen är en underavdelning. Läs mer om deras verksamhet på deras hemsida: www.skane.hso.se

Har du haft utlägg som du vill få ersättning för?
Ladda då hem aktuell blankett från länken nedan. Skriv ut den på papper och skicka den, tillsammans med erforderliga kvitton i original, till angiven adress som finns i filen.
Blankett för ersättning av utlägg (kräver orginalkvitton)
Milersättning