Celiakiförbundet

Mat för livet-mässan blev en succé

2018-11-24

Stort tack till er alla som kom till Mat för livet och gjorde den till en riktigt lyckad mässa! 

På fredagen öppnade vi dörrarna med Swingtettens sköna musik från Speakers Corner och utställarna hade laddat med Uppesittarlotter, nyheter, goodiebags, tävlingar och lagt upp generöst med smakprover. Det doftade gott från nybakade pizzor och lussebullar.

Förutom väggskyltar fanns det papper med hallskiss, utställarlista och scenprogram att ta med sig in om man ville planera sin rutt. Vi sprang samtidigt runt och lade upp filmer/bilder i stories på Instagram och Facebook för de som ville följa oss före och under mässan. 

I år delade vi i Stockholmsföreningen (som höll i Mat för livet) vår monter med Svenska Celiakiförbundet och SCUFs monter hade vi placerat alldeles i närheten. Här kunde besökare bl.a rösta på Årets utställare, köpa pärlkit och Uppesittarlotter, bli medlem eller bara prata med oss. Svenska Celiakiförbundet fick ca 40 nya medlemmar och nästan 12 000 kr till forskningsfonden genom gåvor, Uppesittarlotter och Armbandskit.

Längre in i hallen fanns det en Chill-zoon där man kunde vila skönt i en soffa, ladda mobilen och dricka vatten mellan rundorna. Det gick åt mycket vatten och det är väl inte undra på med tanke på hur mycket det fanns att smaka på.

På Speakers Corner kunde man även lyssna på Smilla Luuks life-hacks, Kristina Bate Holmbergs föreläsning om naturligt glutenfria bakalternativ och lära sig av Marta Glutenfri och Anneli Andersson (@Glutenfriagodsaker) hur man får de perfekta kladdkakorna. På lördagen gjorde ballongbud.se finurliga figurer av ballonger på scenen, som de delade ut till barnen och vi får inte glömma de vackra ansiktsmålningarna och glittertatueringarna de gjorde också.

Guldaxet som tilldelas ett företag som betyder mycket för många med celiaki, delades ut på fredagen och Årets utställare som röstats fram av er besökare, delades ut på lördagen. Gissa vem som vann båda utmärkelserna?

Jo, Hans & Gretas Glutenfria Bröd AB! 

Hans & Gretas Glutenfria Bröd AB fick två utmärkelser! Foto: Per Hellman

Nomineringen för Guldaxet löd:

Guldaxet 2018 tilldelas ett företag som betyder mycket för många med celiaki. Företagets produkter har funnits med i sortimentet länge, men nya produkter utvecklas ständigt och sortimentet växer. Samtidigt håller kvaliteten en hög nivå. Företaget startades för 20 år sedan, som ett café ute i St Annas Skärgård. De lägger ner kärlek till hantverket och bakar glutenfritt bröd de är stolta över. Guldaxet 2018 går till Hans & Greta Glutenfria bröd i Söderköping.

Det kom bussar med medlemmar från andra Celiakiföreningar, nya och gamla besökare, familjer, fackfolk och många många fler. Stämningen var på topp och vi slog tidigare besökarsiffror långt före stängningsdags både fredag och lördag! Inte undra på att det var ett sånt tryck!

Fler bilder kommer snart, men först behöver vi få vila upp oss lite.

 

Vi vill även ge ett stort tack till:

Våra volontärer

Event Manager på Kistamässan

Teknisk projektledare på Workman Events

Restaurangchef på KM Restauranger

Ansvarig för Servicepersonal och kassapersonal

Tekniker på Kistamässan

Hoppas vi inte glömt att nämna någon!

 

Utställare på Mat för livet 2018

Speakers corner 2018