Här har vi material som du kan ladda hem gratis men också visst material som du kan beställa.

Att ladda ned gratis och skriva ut själv:

 

 

 

 

 

 

 

Celiaki i förskolan
Celiaki i skolan

 

 

 

 

 

 

 

 

Till dig som jobbar på café eller restaurang
Mjölkallergi vs laktosintolerans

 

Här ser du vårt informationsmaterial som du kan beställa. Alla priser är inklusive porto. Hur du beställer ser du längst ner på sidan.

 

 

 

”Celiaki – att inte tåla gluten”
Faktatidning som vänder sig till dig som nyligen har fått din celiakidiagnos eller har någon i din närhet som fått det. Innehåller fakta och konkreta råd och tips. En genomgång av glutenfria mjölsorter och recept samt förteckning över ingredienser som kan skapa huvudbry för personer med celiaki.
Medlemspris: 39 kr Ordinarie pris: 89 kr

 

 

 

”Jag har celiaki”
Pocketbok med intervjuer med barn och tonåringar i åldrarna 6-16 år som har celiaki. Fakta om celiaki, barnläkarens svar på vanliga frågor och tips för en glutenfri vardag.
Medlemspris: 29 kr Ordinarie pris: 80 kr

Medlemserbjudande!

 

 

 

Du som är medlem i Svenska Celiakiförbundet kan köpa både faktatidningen ”Celiaki – att inte tåla gluten” och pocketboken ”Jag har celiaki”
för paketpriset 59 kr!

 

 

 

”lngredienslexikon”
Här kan du slå upp ingredienser, tillsatser och beteckningar relaterade till mat och livsmedel; du får reda på om ingrediensen innehåller gluten, laktos, mjölk- eller sojaprotein. Boken redogör även för konsumentansvar, märkningsregler och allergenmärkning.
Medlemspris: 160 kr Ordinarie pris: 190 kr

 

 

 

”Ida och tårtan”I den här lilla boken kan barn som har celiaki känna igen sig i berättelsen om Ida som är fem år och har celiaki. Boken är tänkt att läsas av barn och vuxna tillsammans hemma, i förskolan, fritids eller i väntrummet hos doktorn.
Medlemspris: 25 kr Ordinarie pris: 50 kr

Mejla din beställning och namn, adress, e-post, telefonnummer (och eventuellt medlemsnummer för rabatt) till [email protected]